Gelijkspel in Euroborg.

Maandag 04 november 2013 om 14:19

Afgelopen weekend was Roda JC de tegenstander van FC Groningen in stadion Euroborg. Beide ploegen waren in goede vorm. Dit leidde tot een spannende wedstrijd met een 3-3 eindstand.

Direct na het startsignaal toonde de FC vechtlust. Er werd naar voren gevoetbald en er werd goed gejaagd. Roda JC leek overdonderd door deze aanpak van FC. Het duurde dan ook niet lang tot het eerste doelpunt viel: 1-0 in de achtste minuut door Filip Kostic. De 1-1 van Roda volgde in de negentiende minuut door Luijckx.
De 2-1 volgde in de tweede helft dankzij gouden wissel Kirm. Ook nu volgde de gelijkmaker snel. Oud-Groningen speler Fledderus wist te scoren uit een strafschop.  In de vijfenzeventigste minuut leek de wedstrijd beslist toen Botteghin de door de Roda-doelman losgelaten bal in het doel wist te krijgen: 3-2. Helaas kreeg Groningen in de extra speeltijd nogmaals een strafschop tegen door een overtreding van Wijnaldum in het strafschopgebied. Fledderus had niet veel moeite om ook deze strafschop te benutten. Hij bepaalde de eindstand op 3-3.
Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er 14 Junior Club leden mee aan de hand van een speler of een scheids-/grensrechter: David Gispen, Victor Roggen, Marlies Otten, Sanne Gispen, Floris Ganzeveld, Niels Cock, Sidney Kosse, Marshall Verboekend, Elin Lieftink, Anne-Lynn Koenes, Delano Niemeijer, Thijs Dorlandt, Stijn Pesman en Denise Noordhuis.
Er liepen ook 11 Junior Club leden mee aan de hand van een Roda JC speler: Max van der Werff, David van der Werff, Tygo Daan Nieborg, Niels Lockhorst, Remko Jongsma, Lychenne Danisha Dijkstra, Martin Schinkel, Rowin Renkema, Jayden Evenhuis, Jason vd Molen en Jasper Alles.
Er hebben 5 GWB leden meegedaan aan de Gasunie Shoot-Out tijdens in de rust van de wedstrijd; Roy Lap, Ids Hannema, Bryan Mulder, Corné Stoelwinder en Glenn Mulder. Klik hier om foto’s van de line-up te bekijken.Klik hier om foto’s van de Shoot-Out te bekijken.