Woensdag 24 november 2010 om 18:37

De C-junioren van RVO FC Groningen/Cambuur moesten genoegen nemen met een punt. Zo speelde C1 gelijk bij Volendam en verloor C3 in Alkmaar van AZ. De overige teams kwamen vanwege de sneeuw niet in actie.

———————————————————————————-
FC VOLENDAM C1 3-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
De tweedejaars C-junioren hebben een punt overgehouden aan de uitwedstrijd in Volendam. Voor rust, waarin de ploeg van trainer Grafton Holband de bovenliggende partij was, moesten de teams de sneeuw trotseren. Al snel nam FCG de leiding via een treffer van topscorer Richairo Zivkovic. In de eerste 35 minuten gaven de gasten nagenoeg niets weg. Na rust was alles anders en ontstond een spektakelstuk. De Volendammers, die op de openingsdag op Corpus pas in de slotfase verloren, kwamen binnen drie minuten in de tweede helft op gelijke hoogte. In de 45ste minuut benutte Zivkovic een strafschop waardoor groenwit opnieuw op voorsprong kwam. De thuisploeg kwam vervolgens sterk opzetten en dankzij twee doelpunten in een tijdsbestek van twee minuten stond de wedstrijd ineens op z’n kop. FCG-verdediger Daro Faraj werkte bij de 2-2 de bal in eigen doel. Zes minuten voor tijd kon FCG toch nog een punt veilig stellen dankzij de derde treffer, en de elfde dit seizoen, van Zivkovic. In de slotfase kreeg FCG wel wat mogelijkheden maar een gelijkspel was gezien het wedstrijdbeeld de juiste uitslag.

scoreverloop | 0-1 Richairo Zivkovic (4.), 1-1 (38.), 1-2 Richairo Zivkovic (45.pen.), 2-2 (52.), 3-2 (54.), 3-3 Richairo Zivkovic (64.)
opstelling | Erwin Heidekamp, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw, Daan Smit, Gijs Jasper, Youri Schuur (61.Amedi Ndayisaba), Richairo Zivkovic, Willem Gootjes (36.Kasper Oldenburger), Anton Hekman.
AZ C2 3-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
De ploeg van trainer Erik Muntendam kwam in een koud Alkmaar sneu weg. De openingsfase was voor FCG dat drie goede kansen kreeg waaronder een schot op de paal van Gerald Postma. Aan de andere kant was de eerste de beste aanval van de thuisploeg wel raak. Toch werd de rust nog gehaald met een gelijke stand. In de 34ste minuut was het Gerald Postma die zijn tweede seizoenstreffer liet aantekenen en de stand op 1-1 bracht. In de tweede helft golfde het spel op en neer en kregen beide onder-14 teams kansen. Gerald Postma leek opnieuw te scoren maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 55ste minuut nam AZ wel de leiding en kon FCG de jacht op de gelijkmaker openen. Die kwam er echter niet. Drie minuten voor tijd schoten de Alkmaarders het duel definitief op slot. Daarna trof Wessel Koomans nog de lat en miste ook Dave Bosgraaf een goede mogelijkheid. Met lege handen, maar in het achterhoofd de gedachte dat een van de beste wedstrijden van het seizoen werd gespeeld, keerden de eerstejaars C-junioren terug naar Groningen.

scoreverloop | 1-0 (7.), 1-1 Gerald Postma (34.), 2-1 (55.), 3-1 (67.)
opstelling | Marc Gjaltema, Niels Ridderstap, Arthur Ymele Feudjio, Mohammed Abdul Karim, Dennis van Duinen, Rutger Etten, Tiuri Schieving, Dave Bosgraaf (36.Wessel Koomans), Stan Haanstra, Juhnino Bacuna, Gerald Postma (36.Ben Tiemersma).
De wedstrijden van FCG A1 (beker vs VA FC Twente A1), FCG B1 (oefen vs GVAV Rapiditas B1) en FCG D1 (beker @ Buitenpost D1) werden afgelast.