Gelijk spel in de Euroborg.

Maandag 02 maart 2015 om 14:35

Afgelopen zondag speelde de jongens van de FC tegen ADO Den Haag. Een wedstrijd om niet snel te vergeten. De FC leek zeker te zijn van de winst maar in de laatste minuut van de blessure tijd scoorde ADO Den Haag de gelijkmaker. Met een gelijkspel van 1 – 1 staat de FC nu op de 11de plek in de Eredivisie.

Beide ploegen begonnen het spel aanvallend. Van der Velden stond twee minuten aan de zijlijn van het veld omdat hij zijn scheenbeschermers nog om moest doen. Hij mocht het veld weer in zodra de bal uit was geweest. In de 9de minuut was de eerste corner. De eerste grote kans was in de 10de minuut voor FC Groningen. Een speler van ADO schiet ver over de goal in de 17e minuut. Al snel daarna, 18e minuut, heeft FC Groningen opnieuw een grote kans. FC Groningen is veel meer aan de bal dan ADO Den Haag. In de 25ste minuut krijgt Van der Velden een gele kaart
Vroeg in de tweede helft kreeg FC Groningen een penalty omdat Chery onderuit werd gehaald. Van der Velden nam de penalty maar mist het doel. Al snel volgde een tweede penalty. Deze werd genomen door Chery en die zette daarmee de FC op een 1 – 0 voorsprong. Groningen doet veel voor nog een doelpunt. Ook was er nog een kans voor Mahi die net over het doel van ADO schoot. De eerste wissel van de FC was in de 73ste minuut. Rusnak wordt gewisseld voor van Nieff in de 84ste minuut. De winst leek binnen te zijn voor de FC maar in de extra tijd werd in de allerlaatste minuut de 1 – 1 gemaakt door Houtkoop.