Geen speelminuten FC’ers in tweede partij

21 juni 2010

De beide FC-spelers in Zuid-Afrika hebben in het tweede groepsduel geen speelminuten gemaakt. Tim Matavz zag zijn Slovenië gelijkspelen en Thomas Enevoldsen beleefde de winst van Denemarken. Ruud Hesp bereikte met Oranje de achtste finales.

Zaterdagmiddag won het Nederlands Elftal met 1-0 door een doelpunt van Wesley Sneijder. Het was de tweede overwinning van Oranje, waar oud-Groninger Arjen Robben nog altijd herstelt van zijn hamstringblessure. Zaterdagavond won Denemarken met 2-1 van Kameroen en door die zege heeft Nederland zich geplaatst bij de beste zestien van de wereld.

Donderdagavond speelt Nederland nog tegen het reeds uitgeschakelde Kameroen. Gelijktijdig bepalen Denemarken en Japan wie het andere land in groep E wordt, dat zich plaatst voor de volgende ronde. De Denen van bondscoach Morten Olsen moeten winnen om de achtste finales te bereiken. In de volgende ronde treft Nederland een ploeg uit de groep van Paraguay, Italië, Nieuw-Zeeland en Slowakije, die donderdagmiddag reeds hun laatste wedstrijd spelen.

Slovenië was vrijdag hard op weg naar een plek in de achtste finale, maar verspeelde een 2-0 voorsprong tegen de Verenigde Staten en speelde met 2-2 gelijk. De ploeg van bondscoach Matjaz Kek heeft woensdagmiddag overigens aan een gelijkspel tegen Engeland genoeg voor plaatsing. De mogelijke tegenstander in de volgende ronde komt uit de groep van Ghana, Duitsland, Servië en het Australië van bondscoach Pim Verbeek.

Dinsdagmiddag heeft Uruguay van oud-FC’er Luis Suárez genoeg aan een gelijkspel voor een plekje in de achtste finales. Zelfs een bescheiden nederlaag tegen Mexico kan zorgen voor de uitschakeling van zowel Frankrijk als Zuid-Afrika en groep A. Naast Nederland heeft Brazilië zich als tweede land reeds geplaatst voor de knock-outfase.

Laatste nieuws