string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Geen risico met Van der Velden’.

Vrijdag 22 november 2013 om 15:16

Trainer Erwin van de Looi kan komende zondag tegen PEC Zwolle nog niet beschikken over Nick van der Velden. De aanvaller heeft nog te veel last van zijn lies. Naast Van der Velden zijn ook Género Zeefuik, Henk Bos, Nick Bakker en William Ekong niet beschikbaar. Het goede nieuws is dat David Texeira bij de Beloften weer een volledige wedstrijd heeft gespeeld na een langdurige bovenbeenblessure.

Nick van der Velden liep eerder dit seizoen een liesblessure op, keerde in de vorige thuiswedstrijd tegen Roda JC terug in het elftal, maar moest direct na rust weer afhaken vanwege een terugkerende pijn in zijn lies. Afgelopen week was Van der Velden geregeld op het trainingsveld te zien, maar vrijdag bleef hij binnen en werd duidelijk dat hij de wedstrijd tegen PEC Zwolle niet zou halen.
Geen risico
“We hebben met Nick een traject ingezet om hem klaar te stomen voor zondag, maar zagen na de donderdagtraining dat het er niet in zou zitten,” vertelt hoofdtrainer Erwin van de Looi. “We hebben er daarom voor gekozen het traject aan te passen en hem rustiger te laten opbouwen. Het voelde de hele week niet goed genoeg en we willen geen risico nemen. Nick is al een keer te vroeg terug gekomen en dat willen we niet nog een keer. Hoewel hij 31 is, moet je hem af en toe tegen zichzelf in bescherming nemen. Nick wil namelijk altijd wel voetballen.”
Género Zeefuik is, nadat hij zijn hamstringblessure enkele weken geleden opliep in een wedstrijd bij de Beloften, nog niet terug geweest op het veld. “Ik verwacht hem ook niet binnen een week terug. Alles wat hij voor de winterstop nog kan meedoen, is mooi meegenomen. William Ekong heeft net als Van der Velden last van zijn lies, maar die verwacht ik maandag wel weer terug op het veld.”
Oefenduel
David Texeira speelde deze week bij de Beloften in een oefenwedstrijd tegen Feyenoord de volle negentig minuten. “Het is goed dat hij weer aansluit. Ook doelman Luciano heeft in die oefenwedstrijd weer gespeeld. We hebben overwogen om meerdere spelers uit de eerste selectie, die de laatste weken niet veel spelen te laten meedoen, maar dat kwam niet goed uit in de planning.”
Het spelen van een wedstrijd heeft twee dagen na afloop de grootste impact op het lichaam van een voetballer. “We wilden donderdag in de voorbereiding naar PEC Zwolle graag elf tegen elf spelen op de training. Daarnaast hebben we er voor gekozen dinsdag gewoon met een goede groep te trainen. Ik vind het voor jonge voetballers trouwens ook goed om een keer op een podium als De Kuip te acteren.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard