Donderdag 18 februari 2010 om 20:58

De twee competitiewedstrijden van vandaag leverden geen punten op. A1 ging onderuit bij Roda JC terwijl C2 de punten moest laten in Haarlem. Vanwege de besneeuwde velden werden de thuiswedstrijden op Corpus den Hoorn afgelast en kwamen de overige teams dan ook niet in actie.

RODA JC A1 2-0 RVO FC GRONINGEN A1
——————————————————————————–
Het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding heeft niet kunnen winnen van Roda JC. De Limburgers, die eerder dit seizoen nog kansloos ten onder gingen op Corpus den Hoorn, wonnen met 2-0 van de ploeg van trainer Paul Raveneau. Bij rust was de stand al 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. Door de nederlaag zijn de A-junioren van de RVO FC Groningen weer een plaats gezakt op de ranglijst en moet het evenals vorig seizoen strijden tegen degradatie uit de Nike Eredivisie. Volgend weekeinde is Sparta Rotterdam te gast op sportpark Corpus den Hoorn.
HAARLEM C2 4-3 RVO FC GRONINGEN C2
Na een vertraging van enkele weken mocht de ploeg van trainer Erik Muntendam dan eindelijk aantreden voor de eerste wedstrijd van het tweede deel van de competitie. Daarin strijdt RVO FC Groningen C2 met nog elf andere teams om de nationale titel bij de C2-junioren. Lang leek het erop dat de drie punten uit Haarlem konden worden meegenomen maar in een tumultueuze slotfase ging het alsnog mis. De start was wel voor de bezoekende ploeg en een hoofdrol was weggelegd voor Willem Gootjes. In de zesde minuut werd zijn voorzet door een speler van Haarlem in eigen doel verwerkt. Vervolgens mocht Willem Gootjes wel tweemaal een doelpunt achter zijn naam schrijven. Zo belandden zijn vrije trappen in de 28ste en 42ste minuut in het vijandelijke doel waardoor de eerstejaars C-junioren van RVO FC Groningen een 1-3 voorsprong wisten te nemen. Tussen de beide treffers in scoorde Haarlem overigens nog de aansluitingstreffer. Met enkele verse krachten werd begonnen aan de laatste periode van 25 minuten en zoals al vaker dit seizoen ging het daarin een stuk minder. De thuisploeg profiteerde optimaal en kwam door treffers in de 62ste en 65ste minuut op gelijke hoogte. Een hectische slotfase brak aan en in de door de arbiter ruim toegekende blessuretijd wist Haarlem ook nog de winnende 4-3 te maken. Derhalve een sneu verlies voor de mannen van trainer Muntendam. Eerder dit seizoen werd op Corpus den Hoorn Haarlem nog met 9-3 overklast door RVO FC Groningen. Ook toen scoorde de tegenstander echter driemaal in de laatste 25 minuten.