Geen punten voor A- en B-junioren.

Woensdag 19 september 2012 om 20:40

De twee oudste jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur hebben hun competitiewedstrijd niet weten te winnen. In de Domstad verloor de A1 bij FC Utrecht. Op Corpus was Willem II/RKC te sterk voor de B-junioren.

FC UTRECHT A1 4-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
1-0 (28.), 2-0 (41.), 3-0 (51.), 3-1 Arjen Hagenauw (56.), 4-1 (64.), 4-2 Jafar Arias (67.)
opstelling FCG A1 Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Hans Hateboer, Marciano van Leyenhorst (53.Thijs Gerlofs), Tolgahan Cicek, Burak Saban, Kevin Mennega (53.Jafar Arias), Noureddine Boutzamar, Arjen Hagenauw, Tigran Gazarjan (87.Erwin Niezemuller), Liban Abdulahi (47.Ifeayi Gorissen).
In de Domstad heeft het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding helaas geen punten kunnen pakken. In de eerste helft waren de gasten wel iets vaker bij de goal van Utrecht, desondanks was het juist de thuisploeg die in de afwerking trefzeker was. De cornerverhouding was in het voordeel van de Groningers en via pogingen van o.a. Noureddine Boutzamar (schot over), Arjen Hagenauw (inzet op keeper), Tigran Gazarjan (schot over) en Kevin Mennega schot over) was FCG gevaarlijk. De ruststand was echter 2-0. Een stiftbal over doelman Sietsma betekende de 1-0 voor Utrecht. Vlak voor rust werd die voorsprong verdubbeld.
Na de hervatting ontspon zich een open wedstrijd met al vrij snel de derde treffer voor de thuisploeg. In de 56ste minuut wist Hans Hateboer de bal te onderscheppen. Hij bereikte Jafar Arias die op zijn beurt Arjen Hagenauw bediende. De aanvaller maakte geen fout. Nadat een poging van Ifeayi Gorissen het doel miste wist FC Utrecht het verschil opnieuw op drie treffers te brengen. De ploeg van trainer Paul Raveneau bleef echter in de wedstrijd dankzij een snelle goal van Jafar Arias daaropvolgend. Invaller Arias kreeg daarna nog twee mogelijkheden terwijl Glenn Bijl een inzet prima gekeerd zag door de goalie. Een nederlaag die niet nodig was, maar in dit duel speelden de Groningers te naief om aanspraak te mogen maken op de drie punten.
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 0-3 WILLEM II/RKC B1
0-1 (34.), 0-2 (55.), 0-3 (73.)
opstelling FCG B1 Michel Bakker, Niels Ridderstap, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw (67.Daan Smit), Willem Gootjes, Pier Veldman (58.Amedi Ndayisaba), Niels Stenekes, Richairo Zivkovic, Kasper Oldenburger, Gijs Jasper (60.David Voigt).
Op een zonnig Corpus den Hoorn wist de thuisploeg geen raad met de stugge, Brabantse tegenstander. Willem II/RKC had het beste spel in de openingsfase en had in het begin zomaar kunnen scoren. Bij de Groningers waren het telkens net-niet momenten. Zo kon Richairo Zivkovic net niet bij een pass van Kasper Oldenburger. Willem Gootjes zag een goed schot gekeerd waarna Niels Stenekes uit een hoekschop bijna de gelijkmaker liet aantekenen. Ook Keziah Veendorp was dichtbij, maar zijn poging werd overgetikt door de doelman. In het resterende deel van de eerste helft had ook Pier Veldman tot tweemaal toe de 1-1 op zijn pantoffel. Zes minuten voor rust kwamen de gasten op voorsprong.
In de tweede veertig minuten was een gelijkwaardig duel te zien. Willem II/RKC was echter slagvaardiger en speelde met iets meer pit. Daardoor werden belangrijke persoonlijke duels vaak in hun voordeel beslist. Een een-twee tussen Pier Veldman en Willem Gootjes mislukte, een schot van Gijs Jasper ging naast en een inzet van Oldenburger ging via een been ook voorlangs. Nadat dezelfde Oldenburger een prachtige kans onbenut had gelaten, was het aan de andere kant wel raak. Balverlies leverde vrijwel meteen erop bijna de derde tegentreffer op. Die kwam er uiteindelijk wel vlak voor tijd. Daarvoor en daarna kregen zowel Oldenburger als Zivkovic nog prima kansen maar in dit duel werd slordig omgesprongen met de kansen.
SPARTA R’DAM B2 1-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR B2
0-1 Stan Haanstra (52.), 0-2 Stan Haanstra (56.), 1-2 (70.), 1-3 Youri Schuur (75.)
opstelling FCG B2 Kevin Wilpstra, Daan Ganzinga, Twan Nieboer (Peter van Son), Mohammed Abdoel Karim, Anton Hekman, Gerald Postma, Juhnino Bacuna, Rutger Etten, Stan Haanstra (Wessel Koomans), Youri Schuur, Zadic Spijodic.
De onder-16 ploeg van trainer Peter Hoekstra kon wederom terugkijken op een prima gespeelde pot. Tot aan de twintigste minuut had de thuisploeg nog wel een licht overwicht doordat de FC slap aan de wedstrijd was begonnen. Meer en meer namen de gasten echter het initiatief. Stan Haanstra raakte paal en lat terwijl Juhnino Bacuna een vrije trap naast zag gaan. Daardoor gingen beide teams doelpuntloos de rust in. In de tweede helft speelde FCG vanaf het begin veel beter en was het de bovenliggende partij. Stan Haanstra opende de score na een pass van Anton Hekman. Diezelfde Haanstra was ook trefzeker na een dieptepass van Youri Schuur. Via een strafschop kwamen de Spartanen terug in de wedstrijd maar de verdiende zege ging wel naar de Groningers. Vijf minuten voor tijd bracht Sadik Spijdoci Youri Schuur in stelling waardoor de eindstand op 1-3 werd bepaald. Een mooie zege voor de FC dat nog tal van kansen in deze wedstrijd onbenut liet.
ADO DEN HAAG C1 1-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
1-0 (22.)
opstelling FCG C1 Sebastiaan Meijwaard, Nagesh Amatsaleh, Luuk Kuipers, Mathijs Elderman, Niels Hylkema, Cheriel Girdharie (Ivan Spijkstra), Ids Hannema (Marc Vegter), Daan Wijma (Tom van de Looi), Marcel Mannes (Martijn van Maastrigt), Ruendel Martina (Jan Hup), Ozan Kokcu.
In de poulefase van het bekertoernooi hebben de tweedejaars C-junioren ook aan hun tweede wedstrijd geen punten overgehouden. Na de 1-2 nederlaag op Corpus tegen NEC/FC Oss C1 was ditmaal ADO Den Haag C1 op eigen veld met 1-0 te sterk voor de ploeg van trainer Rick Mulder. De enige treffer van de wedstrijd viel na 22 minuten in de eerste wedstrijd. Eind november volgt in Groningen het derde en laatste pouleduel. Dan is Feyenoord C1 de tegenstander.
Binnen vijf minuten had de FC al twee goede kansen gecreeerd maar gescoord werd er niet. Uit een vrije trap maakte ADO wat gelukkig de 1-0. De wedstrijd ging gelijk op en op het einde van de wedstrijd miste Niels Hylkema nog vrijstaand voor de doelman. “We hebben goed stand gehouden tegen een fysiek sterke ploeg. Een gelijkspel was eigenlijk wel de juiste afspiegeling van de wedstrijd geweest maar we hebben een aantal kansen niet benut,” concludeerde trainer Mulder.
PEC ZWOLLE D1 0-10 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
0-1 Luka Prljic (3.), 0-2 Luka Prljic (6.), 0-3 Lion Kalentjev (7.), 0-4 Mark Versteegen (26.), 0-5 Boy Spijkerman (31.), 0-6 Jearl Margaritha (32.), 0-7 Lion Kalentjev (35.), 0-8 Jearl Margaritha (39.), 0-9 Ashraf Hezam (53.), 0-10 Ashraf Hezam (60.)
opstelling FCG D1 Mats Roorda, Tapmahoe Sopacua, Mark Versteegen, Luka Prlic, Sander Jansen, Mees Gootjes, Mark te Velde, Daniel van Kaam, Jearl Margaritha, Lion Kalentjev, Ashraf Hezam. Wissels: Steyn Strijker, Ken Raghoebar, Orkun Kokcu, Boy Spijkerman, Rick Boyer, Giovanni Oldersma.
De tweedejaars D-pupillen wonnen ook hun vierde competitiewedstrijd met overtuigende cijfers. De mannen van trainer Hugo Alves Velame overrompelden de thuisploeg en stonden al na zeven minuten op een 3-0 voorsprong. Luka Prljic kwam vanaf de beginfase veelvuldig op en was goed voor de eerste twee doelpunten van de wedstrijd. Via Lion Kalentjev en Mark Versteegen kon na een half uur met tevredenheid worden gerust. In de tweede helft werden de nodige wissels toegepast maar de tweede helft begon zoals de eerste. Veel doelpunten in een kort tijdsbestek want FCG scoorde in de eerste negen minuten liefst viermaal. Ashraf Hezam schoot in de slotfase tweemaal raak waardoor de monsterzege in Zwolle een feit was.
Trainer Hugo blikte tevreden terug op de wedstrijd: “We legden uitstekend combinatievoetbal op de mat. Daarnaast wisten we ditmaal de kansen ook te benutten. In voorgaande duels lieten we dit nog wel eens na maar in Zwolle waren we meedgenloos in het afmaken van de gecreeerde mogelijkheden. Daardoor kwam er meer rust in de ploeg en maakten we het ons gemakkelijker. In de afgelopen weken hebben we ook geleerd om de juiste keuzes te maken. Dat zag je nu ook in de wedstrijd. De laatste bal werd veel nauwkeuriger geplaatst met meer kansen tot gevolg. Een prima wedstrjd van onze kant.”
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 7-2 GRC GRONINGEN D1
1-0 Magnus Klaber (11.), 2-0 Joshua Sion (16.), 3-0 Joshua Sion (22.), 4-0 Jarno Deuring (27.), 4-1 (31.), 5-1 Joshua Sion (38.), 5-2 (44.), 6-2 Joshua Sion (49.), 7-2 Gerwin Heidema (57.)
opstelling FCG D3 Nick van Leeuwen, Harold Kwant, Leonel Miguel, Pim Betzema, Mark Ploeger, Magnus Klaber, Remco Balk, Joris Reiziger, Joshua Sion, Jonathan Edens, Gerwin Heidema. Wissels: Jarno Deuring, Quinten Anakotta, Leon Santema, Giovanni Zwikstra, Daan Reiziger.
Tegen terreingenoot GRC Groningen D1 behaalde de ploeg van trainer Bote Talsma de derde zege van het seizoen. Vanaf het begin was de FC heer en meester. Remco Balk loste al vroeg het eerste schot maar het duurde tot de elfde minuut voordat de 1-0 kon worden genoteerd. Joshua Sion ontfutselde de bal van een verdediger waarna Magnus Klaber beheerst scoorde. De gasten lieten in de verdediging veel steken vallen en in het vervolg voor rust profiteerde FCG optimaal. Zo leek Sion het fysiek af te moeten leggen maar op wilskracht werd de bal veroverd: 2-0. Ook de derde treffer van Sion was een cadeau van GRC. Drie minuten voor het einde van de eerste helft een prima uitgespeelde treffer van de thuisploeg. Sion gaf na een steekbal van Jonathan Edens voor, waarna Jarno Deuring binnen kon koppen. De Groningse doelman Nick van Leeuwen kreeg weinig te doen maar was wel tweemaal attent op de enige kansen voor GRC.
In het tweede half uur kwam het eerste gevaar van de FC maar toch waren het de gasten die snel een doelpunt maakten. Nadat een treffer wegens buitenspel werd geannuleerd was het in de 38ste minuut wel raak. Gerwin Heidema mocht alleen door en gaf Sion de gelegenheid om zijn derde treffer te maken. GRC mocht opnieuw iets terugdoen waarna de Groningers wat slordiger werden in de eindpass. Toch werd de eindstand nog op 7-2 bepaald. Opnieuw Sion trof doel na knap doorzetten van Quinten Anakotta. Harold Kwant was ook eenmaal dichtbij maar het slotakkoord kwam op naam van Gerwin Heidema. Hij rondde een aanval via Deuring en Sion beheerst af.