string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Geen bijzonderheden bij de trainingen.

Dinsdag 11 januari 2011 om 20:10

Op dinsdag stonden er twee trainingen op het programma tijdens het trainingskamp van FC Groningen op Tenerife. In vergelijking met de dag ervoor, was er weinig nieuws te melden. Luciano da Silva en Tim Sparv deden hun werk in de gym, terwijl de overige twintig spelers op het steeds goed geprepareerde gras van het sportcentrum Tenerife Top Training twee sessies afwerkten.

Luciano da Silva deed tijdens beide veldtrainingen een uur lang krachttraining in het moderne bijbehorende ruim opgezette fitnesscentrum op het uitgebreide en goed geoutilleerde sportcomplex. De Braziliaanse doelman heeft last van de linkerknie, die dik is. Luciano is na zijn inspanningen dan ook steevast terug te vinden met een dik pak ijs op de knie om het gewricht rustig te krijgen.
Rugklachten
Tim Sparv was beide keren langer in de gym te vinden. De Fin werkt aan zijn herstel van rugklachten. De selectie op het veld trainde vandaag op diverse spelpatronen, zogenaamde tactische trainingen. Hierbij lag het accent vooral op het aanvallende gedeelte, het opbouwen van goed opgezette aanvallen.
Oefenwedstrijd
Morgen is de laatste dag van het trainingskamp op Tenerife. In de ochtend wordt er nog getraind, ’s avonds staat de enige oefenwedstrijd op de Canarische Eilanden gepland. Tegenstander is dan de lokale derde divisieclub Club Deportiva Marino. De aftrap van het duel in Estadio Antonio Dominguez in Playa de Las Americas is om 20.30 uur lokale tijd. In Nederland is het dan een uur later. Fotograaf Jan Kanning bracht alvast een bezoek aan het stadionnetje en zag dat de wedstrijd op pamfletten lokaal werd aangekondigd.

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard