string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Fysio’s FC Groningen fuseren met Medisch Centrum Zuid.

Woensdag 19 maart 2014 om 11:47

Flytta Fysiotherapie & Sportbegeleiding en Medisch Centrum Zuid gaan fuseren in 2014. De twee organisaties dragen op dit moment zorg voor een groot gedeelte van de paramedische en fysieke zorg in de stad en provincie Groningen, daarnaast zijn ze actief in de provincies Drenthe en Friesland. Onder de vlag van Flytta werken de fysiotherapeuten van FC Groningen, Peter Eppinga en Wouter van den Berg.

Met de fusie geven beide organisaties een krachtig antwoord op recente ontwikkelingen op het gebied van fysiotherapie. Beide organisaties waren al gericht op specialisatie, maar realiseren door de fusie nog meer zorg op maat. De fusie combineert het brede scala van gespecialiseerde fysiotherapie met voor elke doelgroep een specialistische zorg.
Topsportzorgcentrum
Het te realiseren topsportzorgcentrum van FC Groningen moet hiervan een voorbeeld zijn. Het centrum zal ingericht zijn op de wensen voor de begeleiding van de top- en breedtesport. De fysiotherapie en fysieke begeleiding bij FC Groningen zijn de eerste gezamenlijke werkzaamheden. Flytta is op dit moment gehuisvest in Euroborg. De locatie aan de Sportlaan zal zich specialiseren op de reguliere en chronische zorg.
De samenwerkende praktijken zullen per 1 januari 2015 doorgaan onder een nieuwe naamgeving. Tot die tijd zullen de namen Flytta en Medisch Centrum Zuid gehandhaafd blijven.
Over Flytta Fysiotherapie & Sportbegeleiding
De sport- en manuele therapie en fysieke begeleiding heeft zich ontwikkeld vanuit de begeleiding, die wordt geboden bij FC Groningen. Flytta begeleidt meerdere topsporters en sportteams op het gebied van fysieke begeleiding, fysiotherapie en inspanningsfysiologie, waaronder FC Groningen, Team beslist.nl en Be Quick Groningen.
Over Medisch Centrum Zuid
Medisch Centrum Zuid heeft als missie om in haar regio als een moderne, deskundige, onafhankelijke en toonaangevende fysiotherapie-, sportbegeleiding en trainingspraktijk te functioneren waarbij zij de cliënt een totaalpakket van fysiotherapeutische zorg van hoge kwaliteit biedt.
Medisch Centrum Zuid heeft twee vestigingen: één praktijk is gevestigd in Groningen aan de Sportlaan en de andere praktijk in Haren aan de Mellensteeg.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard