string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Fransen: ‘ik hoop nog lang door te gaan’.

Donderdag 04 juni 2009 om 21:18

Clubicoon Piet Fransen was op 1 juni 2009 precies 50 jaar verbonden aan FC Groningen. Ter gelegenheid van dat prachtige jubileum bood de club hem donderdagmiddag een receptie aan in Euroborg.

Een gebaar dat door de 71-jarige Fransen bijzonder op prijs werd gesteld. Te midden van een select gezelschap liet de jubilaris dan ook weten de FC ‘nog lang niet zat’ te zijn.

50 jaar FC Groningen, een halve eeuw groenwit. Er zijn niet veel mensen die dat bereiken. Piet Fransen echter wel. Begonnen als speler bij moedervereniging GVAV, later FC Groningen en na zijn voetbalcarrière binnen de club actief in diverse functies.
Dagelijks actief
Hoewel Fransen inmiddels 71 lentes telt, is de oud-speler nog steeds vrijwel dagelijks in touw voor de FC. Niet alleen als scout, maar bijvoorbeeld ook als chauffeur op één van de vervoersbusjes van de jeugdopleiding van FC Groningen. Daarbij toont hij zich in alle opzichten een zeer loyaal medewerker van de club.
Select gezelschap
Om de jubilaris op een passende wijze in het zonnetje te zetten, bood FC Groningen Fransen donderdagmiddag een receptie aan in Euroborg. Naar de wens van Piet ‘geen groot spektakel’, maar met een select gezelschap van familie, vrienden, oud-spelers en bestuur, management en medewerkers van FC Groningen.
Vereerd
Prachtige anekdotes passeerden dan ook de revue tijdens de toespraken, evenals warme woorden van Hans Nijland en Martin Koeman. Fransen beaamde de woorden van harte en liet vervolgens weten het gebaar van de club zeer op prijs te stellen. “Ik voel me vereerd dat jullie dit voor mij doen,” aldus de jubilaris. “Natuurlijk, 50 jaar is een hele tijd, maar in al die jaren heb hier verschrikkelijk graag gewerkt. En nog steeds hoor. Ik hoop dan ook nog heel lang door te gaan bij deze prachtige club.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard