Flevo Boys redelijk onbekend voor FC

26 september 2014 / vandaag

FC Groningen speelt eind oktober voor de beker tegen Flevo Boys, de huidige koploper van de Zaterdag Hoofdklasse C. Na een bezoek aan Urk in 1998 is het de tweede officiële ontmoeting op Flevolandse bodem. In de ploeg van trainer Wiljan Mossing Holsteyn speelt een speler met een FC-verleden: de 30-jarige middenvelder en aanvoerder Arjen Postma.

Postma, die later 21 competitieduels in het betaald voetbal speelde bij Cambuur en Veendam, speelde namelijk in de seizoenen 2003/2004 en 2004/2005 op amateurbasis in het toenmalige Beloftenteam van FC Groningen, destijds getraind door Joop Gall. De linksbenige middenvelder scoorde in zijn eerste seizoen drie treffers voor Jong Groningen. Na een seizoen bij Flevo Boys en een jaar bij Harkemase Boys, kwam Postma na zijn profcarrière terug naar Emmeloord in het ene seizoen dat Flevo Boys in de Topklasse speelde (2010/2011). Sindsdien is de middenvelder er actief. De aanvoerder van Flevo Boys is ook in het zondagvoetbal actief. Na zes seizoenen als hoofdtrainer van Renado in zijn geboorteplaats Sint Nicolaasga, maakte hij de overstap naar VV Lemmer. Reacties
De eerste reacties op de komende tegenstander in het bekertoernooi uit het kamp van FC Groningen waren positief. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld sprak van een ‘prima loting’. Ook voor trainer Erwin van de Looi was het een meevaller. “We hebben het goed getroffen met het oog op het bereiken van de volgende ronde. Ik heb op dit moment geen beeld van de ploeg, maar we zullen ons er net als tegen BVV Barendrecht weer goed op voorbereiden.” Marcel Groninger zag voor zijn andere ploeg HHC Hardenberg een uitwedstrijd tegen bekerhouder PEC Zwolle uit de koker rollen en trof het wat dat betreft minder. “Ik had uiteraard liever tegen een amateurclub gespeeld en ook thuis, maar het is niet anders. Kleine meevaller is de reisafstand.” Dick Lukkien speelde in de zomer van 2011 een oefenwedstrijd met Jong FC Groningen tegen Flevo Boys. In januari was de wedstrijd afgelast tegen de ploeg die toen nog in de Topklasse actief was. Na de degradatie werd in Harkstede geoefend in de voorbereiding op het volgende seizoen. De uitslag was 4-0 voor Jong FC Groningen. Henk Bos speelde in die wedstrijd. Yoëll van Nieff was de andere speler die nu nog bij de FC actief is en hij zat de hele wedstrijd op de bank.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws