Fledderus verlengt bij FC Groningen

17 mei 2021

Mark-Jan Fledderus heeft zijn contract bij FC Groningen tussentijds met twee jaar verlengd tot medio 2026. De oorspronkelijke overeenkomst met de technisch directeur van de Trots van het Noorden zou medio 2024 aflopen. De 38-jarige oud-speler van de club werd in februari 2019 aangesteld. Onder de technische eindverantwoordelijkheid van Fledderus is FC Groningen dit jaar op de zevende plaats van de Eredivisie geëindigd met 50 punten. Het seizoen 2020/2021 zit er voor de Trots van het Noorden nog niet op, want de club bereidt zich voor op de play-offs om Europees voetbal, die deze week worden gespeeld.

Algemeen directeur Wouter Gudde, die eind maart tevens zijn overeenkomst met FC Groningen tussentijds met twee jaar verlengde, legt uit waarom ook de verbintenis met Fledderus is opengebroken en verlengd. “Onder leiding van Mark-Jan is het in twee jaar tijd gelukt om een selectie samen te stellen die én kan presteren én een waarde vertegenwoordigt op het veld. Dat zijn twee belangrijke criteria bij de beoordeling van een technisch directeur. Daarover zijn we dus tevreden, want dit is absoluut geen gemakkelijke opdracht. Mark-Jan maakt daarnaast dagelijks progressie in zijn ontwikkeling, omdat hij de continue drive heeft om elke dag beter te worden. Dat is ook de mentaliteit die wij graag willen zien binnen de club. Al met al hebben we flinke stappen gemaakt binnen de gehele voetbalafdeling en willen wij Mark-Jan daarvoor waarderen. Tevens vinden wij het voor de continuïteit van de voetbalorganisatie van belang dat wij goede mensen lang aan ons weten te binden. Dat is met dit nieuwe contract gelukt. Daar zijn we blij mee.”

Gudde en Fledderus

Mark-Jan Fledderus laat weten blij te zijn met de waardering. “Ik heb het ontzettend goed naar mijn zin bij FC Groningen en vind het ook een enorme eer om deze rol te mogen vervullen bij deze mooie club. Ik was er niet echt mee bezig mijn contract nu al te verlengen. De club wilde er met mij over in gesprek en dat is toch een enorme blijk van waardering. Mijn aanstelling bij FC Groningen twee jaar geleden vond ik geweldig, maar was natuurlijk vooral gebaseerd op wat de club toen wist op basis van mijn verleden. Nu weet iedereen binnen de club hoe ik dagelijks met mensen samenwerk en daarom is dit voor mij echt een bevestiging van mijn ontwikkeling en doet het mij goed te voelen dat hierover tevredenheid is.”
 
Fledderus, die officieel op 1 april 2019 aan zijn job als technisch directeur van FC Groningen begon, geeft aan wat voor hem de belangrijkste redenen zijn om zijn verbintenis tussentijds te verlengen. “Dat zijn de visie, ambitie en richting waar we samen naar toe willen als club en de uitdagingen die daarbij horen. De samenwerking met mijn mede-directieleden en collega’s is hierbij heel belangrijk. Ik ben enorm ambitieus, wil me graag verder ontwikkelen en dat wil de club ook. Ik heb het gevoel dat we nog genoeg uitdagingen hebben en dat de ontwikkelingen bij FC Groningen op dit moment parallel lopen aan die van mijzelf. Ik geniet van mijn werk en ga elke dag met een lach op pad, met als doel om uiteindelijk ons hele achterland nog trotser te maken op FC Groningen.”

Gasterra

Laatste nieuws