Feyenoord effectiefst in Noordlease Stadion: 0-2.

Zaterdag 25 november 2017 om 21:53

FC Groningen heeft zaterdagavond in het Noordlease Stadion voor 20.294 toeschouwers met 2-0 verloren van Feyenoord. Bij rust was de stand nog 0-0. In het eerste kwartier na de pauze maakten Tonny Vilhena en Nicolai Jørgensen de treffers namens de regerend landskampioen. Ondanks de nederlaag blijft Groningen dertiende op de ranglijst.

In het Noordlease Stadion speelde FC Groningen met een basisopstelling die op drie plekken afweek van de winnende elf van een week tevoren. Verdediger Kasper Larsen was met een voetblessure afgehaakt en vervangen door Mike te Wierik, op zijn beurt terug van een schorsing. Op het middenveld was Ludovit Reis afwezig en vervangen door Ruben Jenssen. Voorin maakte Oussama Idrissi zijn opwachting op de plek van Uriel Antuna.

In de eerste helft was FC Groningen gewaagd aan de regerend landskampioen, maar was er voor beide doelmannen niet heel veel werk te verrichten. Feyenoord kreeg kansen met Sam Larsson en Tonny Vilhena. Aan de kant van FC Groningen waren er niet veel doelkansen te noteren. Zo was en bleef het in de eerste helft 0-0. Opmerkelijk was het uitvallen van verdediger Ridgeciano Haps. Hij viel na twintig minuten uit met een gebroken sleutelbeen en werd afgelost door Miquel Nelom.

In het eerste kwartier na rust sloeg Feyenoord meedogenloos toe. Beide keren nota bene uit een aanval van FC Groningen wisten de Rotterdammers in de tegenstoot toe te slaan. In de 49ste minuut scoorde Feyenoord uit een corner van FC Groningen. Tonny Vilhena was de speler die vrijstaand voor het doel kon scoren: 0-1.

Tien minuten later had de tweede treffer van Feyenoord niet mogen tellen. Bij een eerdere afgeslagen aanval waarbij Sergio Padt redding bracht, stond een Rotterdammer buitenspel. Het spel ging evenwel verder, Steven Berghuis mocht zomaar door de zestien meter van FC Groningen wandelen en die vond op zijn beurt Nicolai Jørgensen om de 0-2 aan te tekenen. Protesten achteraf mochten niets meer uithalen. Hier had een ‘videoref’ ongetwijfeld een stokje voor gestoken.

In het restant van de wedstrijd mochten Lars Veldwijk, Django Warmerdam en Jesper Drost nog als invaller proberen het tij te keren, maar meer dan wat extra dreiging leverde het niet op. Totdat Mike te Wierik in de extra tijd met een poeier vol de lat achter Brad Jones raakte. Het was ook meteen het gevaarlijkste wapenfeit van de wedstrijd, waarin FC Groningen na 90 minuten met lege handen stond. Komende zaterdag volgt een bezoek aan ADO. Aanvang in Den Haag is op 2 december 18.30 uur.