string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC’ers balen van mislukt optreden van Jong Oranje.

Donderdag 16 augustus 2012 om 13:10

De vier FC-internationals van Jong Oranje meldde zich na de oefenwedstrijd tegen Jong Italië op donderdagochtend weer in Euroborg. Het viertal had er duidelijk de smoor in dat het oefenduel van woensdagavond in Leeuwarden op een sof was uitgelopen. “We hadden een betere prestatie gewild.”

Leandro Bacuna sprak dan ook van ‘een zeer matige prestatie’ en keek daarbij ook naar zijn eigen optreden. “Ik startte op een wat andere positie dan ik gewend ben, in de as van het veld net voor de verdediging. Ik moest de gaten afdekken, maar vond het moeilijk dat ik geen directe tegenstander had. In balbezit had ik een aantal slordigheden, net als de rest van de ploeg, dus van onze kant was het niet best.”
Beamen
Dat kon centrale verdediger Virgil van Dijk slechts beamen. “Een slechte wedstrijd, zowel van het team als van mezelf”, was Van Dijk duidelijk en eerlijk. “Geen idee hoe dit kon gebeuren. Ik had een goede voorbereiding en voelde me fit. We kwamen al na een minuut op achterstand en waren daarna niet goed genoeg om er alsnog een wedstrijd van te maken. Maar ik sluit dit verhaal nu af en focus me vanaf nu volledig op onze wedstrijd van zondag tegen Willem II.”
Bij de eerste vroege treffer van de Italianen was het rechtsback Johan Kappelhof die doelpuntenmaker– en smaakmaker aan Italiaanse zijde – Lorenzo Insigne op zich zag afkomen. “Hij kwam van buiten naar binnen gedribbeld. Misschien had ik hem iets meer moeten afdekken, maar hij (Insigne – red.) is een goede speler en hij schoot de bal snel in de verre hoek. Italië was een moeilijke tegenstander en het liep niet zoals we wilden.”
Niet terug
Kappelhof keerde in de tweede helft niet terug in de ploeg van bondscoach Cor Pot. “Dat was vooraf ook zo doorgesproken. Ik was in de aanloop naar de wedstrijd niet helemaal fit, maar na diverse testen was duidelijk dat ik wel kon spelen. Het leek ons echter verstandiger dit tot één helft te beperken en dus was het prima zo”, aldus Kappelhof.
De vierde international van FC Groningen, Género Zeefuik, moest het doen met een invalbeurt. “Ik heb helaas maar 25 minuten een aandeel in de wedstrijd gehad.” En dat terwijl de spits de laatste wedstrijden in Jong Oranje lekker op dreef was, aan de lopende band scoorde en topscorer van de ploeg was.
Oorzaak
Zeefuiks reserverol had echter een duidelijke oorzaak. “Ik had de pech dat Luuk de Jong afviel bij de ‘grootmacht’ (van bondscoach Louis van Gaal – red.) en dan weet je dat hij moet spelen als hij vervolgens wordt overgeheveld naar Jong Oranje. Dat is balen. Maar goed; ik heb tijdens mijn invalbeurt mijn sterke punten nog kunnen benutten en dat is een aanspeelpunt voor de ploeg zijn en de bal voorin vasthouden. Bij de komende EK-kwalificatiewedstrijden hoop ik dat het allemaal anders gaat, zeker qua spel en resultaat.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard