FC wint Corpus-clash van Groen Geel

22 maart 2018

FC Groningen heeft donderdagavond op Corpus den Hoorn met 8-0 gewonnen van sportparkgenoot Groen Geel. Jesper Drost en Ritsu Doan namen elk twee treffers voor hun rekening. De acht doelpunten werden gelijkelijk over beide helften verdeeld. Op maandagmiddag 26 maart om 15.00 uur wordt de voorbereiding op FC Groningen-Ajax van zondag 1 april hervat.

Groen Geel had een mooie happening gemaakt van de ontmoeting tussen de zaterdagtweedeklasser en de profs uit de Eredivisie, die vrijwel in de sterkst mogelijke formatie aantraden. Uitgezonderd alle internationals en doelman Sergio Padt kwamen alle fitte spelers in actie.

De eerste treffer van de FC kwam al na vier minuten op naam van Jesper Drost. Van een inmaakpartij was echter geen sprake. Groen Geel stond pas halverwege de eerste helft een tweede treffer toen van Ritsu Doan. Tom van Weert en Uriel Antuna maakten het kwartet voor de pauze vol.

In de tweede helft waren Doan en Drost opnieuw trefzeker. Invallers Michael Breij en Tim Waterink maakten het achttal vol. Doelman Indy Roode voorkwam met enkele fraaie reddingen de dubbele cijfers. Aan de kant van FC Groningen slaagde stage-trainer Mischa Visser voor zijn ‘proeve van bekwaamheid’ als hoofdcoach. Dit in het kader van zijn Cursus Coach Betaald Voetbal (UEFA Pro). Op dinsdag 24 april hoopt Visser zijn vijfde en laatste onderdeel af te ronden.

Opstelling FC Groningen
Begois; Ploem (46’ Kramer), Te Wierik, Van Nieff, Absalem (46’ Warmerdam); Reis (46’ De Vos), Drost, Hrustic; Doan, Van Weert (55’ Waterink), Antuna (46’ Breij). Rest bank: Hoekstra.

Toeschouwers: 300
Scores: 4’ Drost 0-1, 24’ Doan 0-2, 30’ Van Weert 0-3, 34’ Antuna 0-4; 61’ Doan 0-5, 68’ Drost 0-6, 79’ Breij 0-7, 84’ Waterink 0-8.
Scheidsrechter: Dröge

20180322EOA2502

Laatste nieuws