string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC verliest ongeslagen thuisstatus; 0-1 tegen Willem II.

Vrijdag 20 oktober 2017 om 22:04

FC Groningen heeft vrijdagavond in het eigen Noordlease Stadion voor 16.394 toeschouwers met 1-0 verloren van Willem II. Halverwege de tweede helft kreeg Ajdin Hrustic zijn tweede gele kaart. In ondertal kwam FC Groningen op achterstand door een treffer van Fran Sol. Amir Absalem maakte zijn debuut in het betaalde voetbal, Ludovit Reis werd Payt Man of the Match en Lars Veldwijk maakte zijn rentree na een enkelblessure.

Het was in de het Noordlease Stadion de eerste avondwedstrijd in zes thuisoptredens. Trainer Ernest Faber stuurde dezelfde elf basisspelers het veld in als afgelopen zondag tegen AZ. Bij Willem II waren er noodgedwongen wat aanpassingen ten opzichte van de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Twente. De gasten kregen de eerste kans van de wedstrijd toen Thom Haye na vier minuten de lat achter Sergio Padt raakte.

Het was een eerste waarschuwingsschot van de Tilburgers. FC Groningen stelde er voor de pauze te weinig tegenover. Twee gele kaarten in de 19de en 23ste minuut speelden uiteindelijk een cruciale rol in de wedstrijd. Ajdin Hrustic pakte eerst een prent toen hij een veelbelovende aanval van de Tilburgers onderbrak. Overigens even nadat arbiter Allard Lindhout had verzuimd de voordeelregel toe te passen. Vier minuten later nam Hrustic een bal opzichtig met de bovenarm aan in de zestien van de tegenstander en moest hij vertrekken.

Tien minuten na de rode kaart sloeg Willem II genadeloos toe via een voorzet van Fernando Lewis, die door topscorer Fran Sol tot doelpunt werd gepromoveerd: 0-1. En met tien man een zware opgave voor de FC om nog een resultaat te halen. Met een marge van één bereikten beide ploegen de pauze waarna Amir Absalem en Ludovit Reis als invallers in de ploeg verschenen.

Voor Absalem was het zijn debuut in het betaalde voetbal. Reis maakte al eerder in de bekerwedstrijd tegen Hercules zijn debuut en viel ook afgelopen thuiswedstrijd al eens in. Met de inbreng van de spelers uit Jong FC Groningen kreeg de thuisploeg nieuw elan en had het zowaar controle over de ploeg die toch echt met elf spelers op het veld stond.

Schoten op paal (Jordens Peters) en lat (opnieuw Haye) gingen vooraf aan een aantal afstandsschoten waarvan die van Ludovit Reis de gevaarlijkste was en een rebound opleverde voor Ritsu Doan. Ook Django Warmerdam en Juninho Bacuna probeerden het van afstand, net als topscorer Mimoun Mahi. Met invaller Lars Veldwijk als vervangen van Etiënne Reijnen nam Groningen de laatste twintig minuten nog meer risico, maar dit werd niet beloond.

In de absolute slotfase kwam ook doelman Sergio Padt nog mee naar voren, maar het mocht allemaal niet meer baten. Aan een flinke reeks van tien ongeslagen competitiewedstrijd in het Noordlease Stadion kwam een einde, net als aan een reeks van zeventien wedstrijden met minimaal één gescoord doelpunt. De komende drie duels zijn op vreemde bodem: Roda-uit (beker), Sparta-uit en Heracles-uit.

20171020EOA2664motm

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard