FC-team Bijzondere Eredivisie tekent contract en presenteert zich

10 september 2020 / vandaag

FC Groningen was de eerste profclub in Nederland die in 2011 een G-team adopteerde middels de samenwerking met KidsUnited. Op deze wijze kunnen kinderen met een beperking voetballen bij FC Groningen. De Trots van het Noorden is één van de tien clubs die dit seizoen wederom meedoet aan de ‘Bijzondere Eredivisie’. Een unieke competitie van betaald voetbalclubs voor G-voetballers.  

Het team dat FC Groningen dit seizoen met veel trots zal vertegenwoordigen was afgelopen week aanwezig in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Samen met algemeen directeur van FC Groningen Wouter Gudde tekenden de teamgenoten hun contract bij de club. Het team is klaar om te strijden, scoren en vooral heel veel plezier te maken.

Het team van FC Groningen bestaat uit: Jamie Schuurman, Steef Meek, Sem Bolt, Hugo Snip, Justin de Vries, Mike Bos, Bjorn van Vliet, Niels Bleeker, Robbin Haven, Stijn Koster, Lucas Dunning, Sandro Kukler.

De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Middels de Bijzondere Eredivisie krijgen G-voetballers een schitterend podium om te laten zien wat er ondanks de beperking op het voetbalveld allemaal wél mogelijk is. De competitie is bedoeld voor spelers tussen 10 en 18 jaar.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws