string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC start oefencampagne in Warffum.

Vrijdag 29 juni 2012 om 14:07

FC Groningen speelt zaterdagmiddag om 16.30 uur in Warffum tegen RWE Eemsmond, net als in de afgelopen drie seizoenen de eerste tegenstander in de voorbereiding.

In Noord-Groningen zullen zes spelers voor het eerst hun opwachting maken in het shirt van FC Groningen. Marco Bizot, Stefano Magnasco, Paco van Moorsel, Michael de Leeuw, Mitchell Schet en Filip Kostic treden voor het eerst aan in het groen-witte tenue van de FC. Género Zeefuik is de enige van de nieuwelingen die nog niet is aangesloten, vanwege zijn interlandverplichtingen voor Jong Oranje aan het begin van deze maand.
Ook Maikel Kieftenbeld, Tim Sparv, Leandro Bacuna en Nicklas Pedersen zijn nog niet in training. In Warffum zullen nog drie spelers ontbreken: Luciano da Silva, Matias Jones en Lorenzo Burnet. Zij zijn alle drie geblesseerd trainden afgelopen week aangepast. Zoals gebruikelijk in de voorbereiding zal FC Groningen in de eerste en tweede helft met een compleet ander elftal spelen. Er wordt bovendien nog niet met de vaste rugnummers gespeeld.
Routebeschrijving
Het Sportpark Westervalge in Warffum is vanaf 15.00 uur geopend. Volwassenen betalen 8 euro entree. Jeugd tot 12 jaar betaalt 5 euro. De wedstrijd begint om 16.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Marcel Bellinga.
Bezoekers wordt aangeraden zoveel mogelijk met openbaar vervoer naar Warffum af te reizen. Door onderhoud van ProRail dienen bezoekers rekening te houden met extra reistijd door de inzet van bussen als vervangend vervoer.  Het adres van het sportpark is Westervalge 2, 9989 BL te Warffum.
Tegenstander
De selectie van RWE Eemsmond bestaat uit: Johan Pijl, Robin Wever (KRC); Robert Bakker, Pascal Koolhof (ZEC); Willem Duinkerken, Klaas Duinkerken, Roy Reininga (Corenos); Roy Streppel, Jeroen Linstra, Frank de Boer (De Heracliden); Edwin Dijkstra, Richard Haan, Michel Dries (Noordpool UFC); Niels Bosma, Martijn Woltjer en Klaas de Boer (Warffum).
Coach: Hemmo Battjes; Assistent: Geert Jan Zijlstra; Verzorger: Nanne Santing.
De ploeg is deze maand in voorbereiding op het duel en oefende tegen Corenos (3-0), Regio Team Noord Groningen (0-4), De Heracliden 2 (4-0) en nogmaals Corenos (6-1). In de afgelopen jaren won FC Groningen achtereenvolgens met 13-0, 9-0 en opnieuw 13-0.

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard