string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC speelt oefenduel met Osnabrück.

Dinsdag 28 september 2010 om 15:02

In alweer de driehonderdste nieuwsbrief namens directie en management kijkt Hans Nijland achterom naar het afgelopen weekend. Ook blikt hij vooruit op de activiteiten in de komende week en kondigt hij een oefenwedstrijd aan van FC Groningen in Duitsland.

“Afgelopen zaterdag hebben we een prima punt behaald tegen PSV. Een uitstekend resultaat waardoor we nog steeds ongeslagen zijn in de competitie. We zijn evenwel nuchter en beseffen dat we aardig zijn weggekomen in Eindhoven. Deze start vormt een aardige basis voor de rest van de competitie. Te beginnen met een uitwedstrijd tegen landskampioen FC Twente, aanstaande zondag.”
Duitsland
“We hebben afgelopen woensdag de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt en treffen daarin ADO Den Haag. Het duel zal op donderdag 11 november in Euroborg worden gespeeld. Daardoor is het uitduel met Heracles Almelo verschoven naar zondag 14 november. In het aanstaande interlandweekend zal FC Groningen een oefenwedstrijd spelen tegen VfL Osnabrück uit de tweede Bundesliga. Het duel vindt vrijdagmiddag plaats. Locatie en aanvangstijdstip worden in een later stadium bekend.”
“De thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen van zondag 17 oktober is binnen drie dagen  uitverkocht door de verkoop aan (Seizoen)ClubCard-houders van FC Groningen. Er zijn nog wel businesskaarten en businessarrangementen beschikbaar voor deze noordelijke derby. Voor meer informatie kunnen mensen contact opnemen met de Commerciële Afdeling via (050) 5878784 of commercie@fcgroningen.nl.”
Bedankje
“De Beloften kwamen maandagavond niet in actie. Door de regenval was het speelveld op Sportpark Corpus den Hoorn gisteren niet bespeelbaar. Komende woensdagavond zal het duel met Jong Feyenoord/Excelsior worden ingehaald door de ploeg van trainer Dick Lukkien die bovenin meedraait in de Beloften Eredivisie.”
“Afgelopen week kregen we een bedankbrief van Rogier Stindt en zijn familie, die zaterdag 18 september in Euroborg te gast waren in het kader van het startsein van de samenwerking met Doe Een Wens Stichting Nederland. Rogier was tijdens de thuiswedstrijd tegen Excelsior eregast en nam plaats naast de vierde official. De club heeft er vier nieuwe supporters uit Apeldoorn bij gekregen, zo schreef de familie.”
Lezing
“Vanmorgen (dinsdag – red.) heb ik de twintig deelnemers aan de cursus Coach Betaald Voetbal welkom geheten in Euroborg. Zij zijn vandaag te gast in Groningen. Morgenmiddag is er weer een C1000 Clinic. Deze zal plaatsvinden bij LTC in Assen. Drie spelers van FC Groningen zullen daarbij aanwezig zijn: Thomas Enevoldsen, Luis Pedro da Silva Ferreira en Tiemen van Hezel.”
“Woensdagmiddag zal ondergetekende een lezing geven op de Hogeschool Van Hall Larenstein. In Zwolle is het thema ‘If it doesn’t kill you, it makes you stronger’. Hiermee wordt de vergelijking getrokken tussen moeilijke tijden in het bedrijfsleven en de invloeden waarmee en een voetbalclub in zwaar weer te maken kan krijgen.”
Startschot
“Donderdagavond zal een afvaardiging van FC Groningen aanwezig zijn in Martiniplaza bij de uitreiking van de Groninger Ondernemingsprijs. Het thema bij die bijeenkomst is ‘Beyond the crisis’.”
“Tot slot; vrijdagmiddag zal ik bij de Autoborg van Noordlease het startsein geven bij de Champagne-rally die wordt georganiseerd door de Ronde Tafel 107 uit Groningen. De opbrengst van de veiling van de flessen champagne en een schenking van hoofdsponsor Noordlease wordt gedoneerd aan het goede doel waarmee FC Groningen onlangs een samenwerking is aangegaan, Doe Een Wens Stichting Nederland.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard