FC speelt gelijk tegen KAA Gent.

Donderdag 10 januari 2013 om 17:29

FC Groningen heeft donderdagmiddag in het Spaanse Oliva met 3-3 gelijkgespeeld tegen het Belgische KAA Gent. De ruststand was 1-0 door een treffer van Michael de Leeuw. Andraz Kirm (2-0) en Rasmus Lindgren (3-2) waren de andere doelpuntenmakers namens de Groningers.

FC Groningen speelde donderdagmiddag in Oliva bij het eigen onderkomen een oefenduel met het Belgische KAA Gent dat sinds gisteren onder leiding staat van coach Victor Fernandez. De jarige FC-trainer Robert Maaskant stelde zijn sterkste elf op in het treffen met de ploeg uit de Jupiler Pro League.
Na 35 minuten nam FC Groningen de leiding. Uit een voorzet van linksback Lorenzo Burnet kopte Michael de Leeuw de 1-0 achter doelman Frank Boeckx. Met de 1-0 stand gingen de beide ploegen ook rusten. Vijf minuten na de pauze scoorde Andraz Kirm op aangeven van Tim Sparv de 2-0.
In de laatste twintig minuten kwamen de Belgen terug in de wedstrijd. Eerste was het de Senegalese Belg Eli Coulibaly die de aansluitingstreffer scoorde en enkele minuten later maakte de Guinees Ibrahima Conté de 2-2.
Toen Rasmus Lindgren vijf minuten voor tijd uit een prachtige vrije trap de 3-2 aantekende, leek FC Groningen alsnog aan het langste eind te trekken. Twee minuten later was het echter de Spanjaard Alvarado Jun Albert Andreu die in zijn eigen vaderland een gelijkspel uit het vuur sleepte voor de Belgische ploeg.
Na de eerdere 1-0 zege op Topklasser AFC wacht vrijdagmiddag nog een derde oefenduel. In de nabijheid van Valencia wordt om 15.30 uur geoefend tegen competitiegenoot NAC Breda. Trainer Maaskant zal dan elf andere spelers vanaf de aftrap laten spelen.
Luciano; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Lindgren (86’ Ajilore), De Leeuw, Sparv; Schet, Texeira (76’ Zivkovic), Kirm (76’ Kostic)
Rest bank: Bizot, Bacuna, Magnasco, Bakker.
Basisopstelling KAA Gent
Boeckx, Neto, Nahayo, Brüls, Coulibaly, M’Boyo, Rafinha, Hubert, Lepoint, Zukanovic, Mareval.
Scoreverloop: 35’ De Leeuw (Burnet) 1-0; 50’ Kirm (Sparv) 2-0, 72’ Coulibaly 2-1, 80’ Conté (strafschop) 2-2, 85’ Lindgren (vrije trap) 3-2, 87’ Andreu 3-3.