string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC onderuit tegen Grieks kampioen Olympiacos.

Woensdag 23 juli 2008 om 22:43

FC Groningen heeft woensdagavond in Assen met 2-0 verloren van het Griekse Olympiacos. Met name in de eerste helft kreeg Groningen enkele opgelegde kansen, waaronder een strafschop van Koen van de Laak die werd gestopt door de Griekse doelman.

De Grieken verblijven voor een trainingskamp in Ermelo en speelden afgelopen weekend met 0-0 gelijk op de Open Dag van FC Emmen. Op 13 augustus moet Olympiacos, dat de ‘k’ in de clubnaam voor internationaal gebruik vervangt door een ‘c’, aantreden in de voorrondes van de Champions League. Al na twee minuten kreeg FC Groningen een grote kans in de persoon van Marcus Berg, die over het doel van de Griekse kampioen schoot.
Een minuut later was het raak voor de Grieken die de FC-verdediging te slim af waren. Spits Kovacevic kon op die manier de vroege openingstreffer aantekenen. Halverwege de eerste helft werd Marcus Berg binnen de zestien in scoringspositie onderuit gehaald door Bravo. Arbiter Luinge vond het geven van een kaart blijkbaar niet nodig en volstond met een strafschop, die door Koen van de Laak tegen de handen van doelman Kovac werd gemikt.
Zo bleef de nipte voorsprong voor de Grieken gehandhaafd. Paul Matthijs was dichtbij de gelijkmaker, maar vond na een mooi gekrulde vrije trap de Griekse goalie op zijn weg. Na de pauze werd het team door trainer Ron Jans op zes plekken gewijzigd. Tom Hiariej maakte na een lichte blessure voor het eerst zijn opwachting.
Een kopbal van Goran Lovre was de grootste kans namens FC Groningen in het eerste kwartier. De Grieken sloegen even later echter opnieuw toe en met de treffer van Torosidis (0-2) was het eigenlijk gedaan met de wedstrijd die in Griekenland live op televisie werd uitgezonden. Veel kijkers zullen tijdens het laatste kwartier zijn afgehaakt, net als een deel van het massaal opgekomen publiek dat al voor het laatste eindsignaal afhaakte.
De overgebleven duizenden FC-fans en enkele tientallen Griekse fans hadden uiteindelijk  nog een applaus over voor de ploeg waarin Danny Holla en Stefan Nijland ditmaal ontbraken naast Sepp De Roover en Ajilore Oluwafemi die wegens Olympische verplichtingen mogelijk de rest van de voorbereiding ontbreken. De komende vier dagen heeft de FC vrijaf, voordat een vierdaags trainingskamp op Ameland volgt. Het duel met BV Veendam op dinsdagavond 29 juli om 19.00 uur is het volgende oefenduel in de voorbereiding.
Opstelling FC Groningen
Van Loo; Svejdik (46’ Hiariej), Granqvist (46’ Sankoh), Cahais (46’ Veldmate), Stenman; Matthijs (86’ Pellegriti), Van de Laak (46’ Meerdink), Levchenko (46’ Metaj), Lovre (76’ Pomstra); Berg (76’ Krohne), Garcia (46’ Powel).
Toeschouwers: 3.500
Scheidsrechter: Luinge
Scores: 3’ Kovacevic 0-1, 60’ Torosidis 0-2
Bijzonderheid: 26’ strafschop Van de Laak gestopt door Kovac

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard