string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC niet denderend tegen FC Dender.

Zaterdag 09 augustus 2008 om 20:31

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Roden met 1-0 verloren van de Belgsiche Eerste Klasser FC Dender. De ploeg van trainer Ron Jans kreeg vlak voor de pauze een tegentreffer te verwerken. Het was voor FC Groningen de derde nederlaag in de voorbereidingsperiode en bovendien de derde keer dat niet werd gescoord.

Bij FC Groningen was het de beurt aan Luciano da Silva om het doel te verdedigen. Verder liet trainer Ron Jans zestien veldspelers in actie komen. Evgeniy Levchenko en Jeroen Veldmate waren niet inzetbaar, net als het Olympische duo Sepp De Roover en Oluwafemi Ajilore dat zondag in China voor de tweede maal in actie zal komen voor respectievelijk Jong België en Jong Nigeria.

Bij het Belgische FC Dender is de Nederlander Johan Boskamp de trainer. De oud-speler van onder meer Feyenoord en oud-trainer van Anderlecht arriveerde te laat op het sportcomplex van de VV Roden, waardoor het duel ruim een uur later begon dan aanvankelijk gepland. Om achttien minuten over vier stonden diverse in Nederland bekende spelers aan de aftrap bij de gasten, zoals ex-Eredivisiespelers Bart van den Eede, Predrag Filipovic en Siebe Blondelle.

FC Groningen trad aan met nieuweling Andreas Granqvist in de basis als centrale man naast Gibril Sankoh. De andere aanwinst, Gonzalo Garcia begon op de bank en zou uiteindelijk ruim twintig minuten voor tijd invallen. Het duel was er een van heel weinig kansen. FC Groningen had wel het meeste balbezit, maar wist de Belgische verdediging niet een al te heet middagje te bezorgen. De Belgen scoorden uit de enige echte kans van de wedstrijd. In de slotminuut van de eerste helft draaide aanvaller Norman Sylla zich weg van Granqvist en kon hij van dichtbij doelman Luciano passeren: 0-1.

In de tweede helft kwam FC Groningen niet echt meer in gevaar en wist het in de slotfase zelf nog wel enkele keren dichtbij het doel van Dender te komen. Zo was er een kopbal dat op de lijn gepareerd werd door doelman Martinovic, een schot van Garcia dat rakelings over de kruising suisde, een te lage voorzet van Svejdik na een prachtige steekbal van Holla en een kansrijke situatie met Berg en Nijland die in schoonheid strandde. Uit een afstandsknal had aanvoerder Paul Matthijs nog eens van zich doen spreken.

Al met al heeft FC Groningen tegen proftegenstanders nu één overwinning geboekt en drie nederlagen geleden. Naast de vier treffers werd er in de verliespartijen niet gescoord. In totaal kreeg de defensie zes tegentreffers te verwerken en wist de FC het doel in de vier duels nog niet schoon te houden. Duidelijk moet wel worden aangemerkt dat FC Groningen stuk voor stuk ploegen trof die in het einde van de voorbereiding zaten. Zo begint voor Dender volgende week het echte werk, terwijl FC Groningen nog drie weken de tijd heeft voordat Vitesse de eerste ‘echte’ tegenstander is.

Opstelling FC Groningen
Luciano, Hiariej (61′ Svejdik), Sankoh (61′ Cahais), Granqvist, Stenman; Matthijs, Van de Laak (74′ Meerdink), Holla (74′ Metaj), Lovre (69′ Nijland); Berg, Powel (69′ Garcia).

Scheidsrechter: Luinge
Toeschouwers: 2.250

Scoreverloop: 45′ Silla 0-1
Gele kaarten: 23′ Van de Laak, 79′ Granqvist

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard