FC met lege handen, debuut voor Postema.

Zaterdag 31 augustus 2019 om 22:22

FC Groningen heeft het thuisduel met Heracles Almelo verloren. De wedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion eindigde in 1-2. Stand bij rust was 0-1. Doelpuntenmaker aan de kant van FC Groningen was Django Warmerdam. Voor Heracles Almelo scoorden Silvester van der Water en Lennart Czyborra. De 17-jarige Romano Postema debuteerde voor de FC. Doelman Sergio Padt speelde juist zijn 200ste officiële wedstrijd voor de club.

sfeeractie

Aanvoerder Mike te Wierik keerde, na zijn schorsing, terug in de basisopstelling. De verdediger nam de plek over van Bart van Hintum. Django Warmerdam en Mo El Hankouri stonden voor het eerst dit seizoen aan de aftrap.

Groningen had in de eerste fase van de wedstrijd moeite met het vinden van een opening in de organisatie van Heracles Almelo. Het lukte de thuisploeg na zeven minuten spelen om de eerste aanval op te zetten. Linksback Amir Absalem werd in de hoek vrijgespeeld, zijn voorzet kwam terecht bij Ajdin Hrustic en het schot van de Australiër ging vanaf randje strafschopgebied net naast de paal.

Heracles Almelo kreeg net als de FC voor de pauze niet heel veel grote kansen, maar het lukte de bezoekers wel om een doelpunt te maken. Aanvaller Silvester van der Water schoot na bijna een half uur spelen vanaf een meter of zeventien de bal achter doelman Sergio Padt (0-1). De keeper zorgde een minuut later met attent keeperswerk dat de achterstand niet werd vergroot nadat hij een bal van de voet van Mauro Junior plukte. Beide ploegen gingen met een 0-1 ruststand de kleedkamers in.

Charlison Benschop werd direct na de pauze in het veld gebracht en de aanvaller was meteen van grote waarde. De spits won een kopduel, waardoor Django Warmerdam de bal kreeg en de middenvelder ruim een minuut na rust kon scoren, 1-1. Groningen knokte zich in de wedstrijd, maar kreeg na ruim een uur spelen een fikse domper te verwerken. Linksback Lennart Czyborra besloot van grote afstand op het doel te schieten en de bal vloog tegen de touwen, 1-2.

De thuisploeg ging op jacht naar de gelijkmaker en trainer Danny Buijs bracht, in eerste instantie met Gabriel Gudmundsson en een kwartier voor tijd Romano Postema, frisse aanvallers. Voor de 17-jarige Postema betekende het zijn officiële debuut in het eerste van FC Groningen.

Helaas mochten alle goede intenties niet baten. Hoewel de Trots van het Noorden hier en daar nog dreigend werd, ging het uiteindelijk met lege handen van de het veld. Volgende week is het vanwege interlandvoetbal geen competitievoetbal. Over twee weken, op 14 september, gaat FC Groningen op bezoek bij VVV-Venlo.