FC laat punten liggen in Waalwijk.

Maandag 20 januari 2014 om 10:36

Afgelopen zaterdag speelde FC Groningen de eerste wedstrijd na de winterstop tegen RKC Waalwijk in het Mandemakers stadion. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel waarbij FC Groningen de 3 punten heeft laten liggen.

De eerste helft van de wedstrijd is FC Groningen duidelijk de bovenliggende partij. Er wordt goed gespeeld en er worden veel kansen gecreëerd. Dit wordt in de 31ste minuut beloond met een doelpunt van Michael de Leeuw na een prachtige assist van debutant Hans Hateboer. Na het doelpunt blijft FC Groningen de betere partij maar worden de kansen niet afgemaakt.
In de 69ste minuut maakt Hateboer een sliding op een speler van RKC, vlak buiten het zestien meter gebied. Het had  een rode kaart tot gevolg.
Na de rode kaart was Groningen een beetje van slag. Er werden geen kansen meer gecreëerd, maar RKC wist ook niet efficiënt met de situatie om te gaan.
In de 81ste minuut maakt Kieftenbeld hands binnen het zestien meter  gebied, met een penalty tot gevolg. Sno schiet de bal er genadeloos in en zet de 1-1 op het scorebord. De komst van Richairo Zivkovic in het veld 5 minuten voor het eindsignaal mocht ook niet meer baten.
Met 1 punt erbij staat FC Groningen nu op de 6e plaats van de ranglijst met 28 punten. Volgende week komt FC Twente op bezoek in stadion Euroborg.
Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er 11 Junior Club leden aan de hand van een speler mee het veld op: Alwin de Vries, Teun Timmer, Remko Zoutman, Sjoerd Bulthuis, Bjorn Goudemond, Tom IJlenhave, Thijs Koning, Nantko de Vries, Robin Scheper en Youri Dreijer.