FC-internationals volop in actie

26 maart 2018

De zes FC-internationals zijn in de afgelopen dagen bijna allemaal in actie gekomen. Samir Memisevic speelde een oefeninterland met Bosnië, Tom van de Looi kwam in actie bij Oranje onder-19, Juninho Bacuna maakte zijn debuut in Jong Oranje, Tapmahoe Sopacua debuteerde voor Oranje onder-18 en Kolbeinn Finnsson kwam in actie voor Jong IJsland. Deyovaisio Zeefuik komt mogelijk morgen in actie voor Oranje onder-20.

Memisevic speelde met Bosnië een oefeninterland in en tegen Bulgarije. De Bosniërs wonnen met 1-0. Voor Memisevic was het zijn tweede interland en de eerste keer dat hij aan de aftrap stond in zijn nationale team. Dinsdagavond speelt Bosnië een oefenduel met Senegal.

Oranje onder-19
Tom van de Looi heeft met Oranje onder-19 met 5-1 gewonnen van Noorwegen op een EK-kwalificatietoernooi in Duitsland. Van de Looi speelde die wedstrijd 90 minuten. In de tweede poulewedstrijd kwam Van de Looi niet in actie en verloor de ploeg met 2-0 van Schotland. Oranje speelt dinsdag tegen het gastland maar heeft de kansen op het bereiken van het eindtoernooi niet meer in eigen hand.

Jong Oranje/Oranje onder-20
Juninho Bacuna heeft zijn debuut gemaakt in Jong Oranje. Bacuna speelde in Doetinchem de tweede helft tegen Jong België (1-4 verlies) en sloot vervolgens aan bij Oranje onder-20 met onder andere ook Deyovaisio Zeefuik in de gelederen. Dinsdag speelt het duo tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië.

Jong IJsland
Kolbeinn Finnsson (FC Groningen onder-23) heeft als basisspeler zijn debuut gemaakt in een oefeninterland van Jong IJsland tegen Jong Ierland (3-1 verlies). De ploeg speelt maandagavond een EK-kwalificatie-interland tegen Jong Noord-Ierland.

Oranje onder-18
Tapmahoe Sopacua (FC Groningen onder-19) speelde vrijdagmiddag als rechtsback een volledige wedstrijd met Oranje onder-18, dat met 3-1 van Italië verloor. Het was zijn eerste interland en ook de enige in deze interlandperiode.

mtb180322337858

Laatste nieuws