string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC ingecheckt in Liberec.

Woensdag 21 oktober 2015 om 15:56

FC Groningen is veilig aangekomen in Liberec. Na een vlucht vanaf Groningen Airport Eelde naar de Tsjechische hoofdstad Praag werd de weg in noordelijke richting per bus vervolgd. Iets na 15.00 uur checkten spelers, staf, sponsors, clubvertegenwoordigers, vrijwilligers en de meegereisde media in bij het hotel.

De Boeing van de Poolse luchtvaartmaatschappij Enter Air steeg, een kwartier later dan gepland, om 11.15 uur op van Groningen Airport Eelde om ruim een uur later de wielen weer aan de grond te zetten op Vaclav Havel Airport Prague. De internationale luchthaven van de Tsjechische hoofdstad.
Handtekeningen
Nadat de koffers van de bagageband werden geplukt, kwam de spelersgroep in de aankomsthal een handvol Tsjechische voetballiefhebbers tegen op zoek naar handtekeningen. Bewonderenswaardig was de Tsjechische jongen van een jaar of tien die feilloos de namen van de FC’ers wist op te noemen.
Buiten de aankomsthal stonden drie bussen klaar die het Groningse gezelschap verder vervoerde naar het noordelijker gelegen Liberec. De eerste bus was gereserveerd voor spelers en staf, in de tweede bus zaten sponsors, mediavertegenwoordigers en de directie van FC Groningen en in de derde bus namen de 55 aanwezige vrijwilligers van de club plaats.
Busreis
De passagiers in de drie bussen maakten zich op voor een busreis van ongeveer 110 kilometer. Vanwege licht oponthoud op de Tsjechische wegen duurde de rit ruim anderhalf uur en werd even voor 15.00 uur de stad Liberec ingedraaid. De temperatuur in de stad komt niet verder dan 8 graden, maar hoewel het bewolkt is, is het wel droog.
Training
De spelers bereiden zich voor op de training van later vandaag. Die training vindt plaats in het Stadion u Nisy en begint om 20.00 uur. De oefensessie is openbaar en dus te bezoeken voor de FC-supporters die al in Liberec aanwezig zijn.
Trainer Erwin van de Looi geeft voorafgaand aan de training om 19.00 uur nog een persconferentie. Een verslag van die persconferentie, alsmede een verslag van de persbijeenkomst van Slovan Liberec is later vandaag te lezen op deze website.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard