string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen wint van VVV Venlo.

Maandag 08 maart 2010 om 10:07

FC Groningen heeft afgelopen zondag in eigen huis 3 punten verdient. Door te winnen van VVV Venlo staat het team nu op de 9e plek in de ranglijst, en houdt het de nummer tien met zeven punten goed op afstand,

FC Groningen wou na het verlies van vorige week natuurlijk graag winnen. In de 70e minuut lukte het Tim matavs gelukkig het enige en winnende doelpunt te scoren.
Het duel in Euroborg begon  wat tam en afwachtend, zeker in vergelijking met het spektakel dat vorige week nog werd geboden tegen Feyenoord. Pas na twintig minuten konden de handen van de bijna 22.000 toeschouwers op elkaar voor een vlammend schot van Daley Blind, dat  helaas geblokt werd door doelman Kevin Begois.
Aan de overzijde kreeg aanvaller Michael Uchebo een schotmogelijkheid nadat Andreas Granqvist letterlijk in de modder was gestrand na een te korte terugkopbal van Gibril Sankoh, die de schade op zijn beurt overigens nog wel weer beperkte door Uchebo te hinderen bij het schot.
Het laatste kwartier van de eerste helft kleurde geel. Ken Leemans (VVV), gevolgd door Mike Zonneveld en Alexander Nkume (VVV) werden genoteerd in het boekje van scheidsrechter Jan Wegereef. VVV kreeg een tegenvaller te verwerken toen spits Uchebo vervangen moest worden met mogelijk een gebroken middenvoetsbeentje.
Tweede helft
Na de pauze moest Groningen een beetje harder werken. Tim Matavs leek een goal te scoren, maar helaas werd het doelpunt afgekeurd. 
Aanvaller Boijmans werd even later naar de kant gehaald en vervangen door Kevin Van Dessel. Garcia verhuisde hierdoor bij VVV naar de spits. Tim Matavz schoot zijn ploeg in de 70ste minuut op voorsprong. Nu bevond hij zich daadwerkelijk op het randje van buitenspel toen hij een teruggekaatst schot van Nordstrand binnen werkte. Het leek enkele seconden te duren voordat assistent Lapar en spits Matavz na onderling oogcontact tot de conclusie kwamen dat er nu wel sprake was van een geldig doelpunt: 1-0. Het tiende competitiedoelpunt van Tim Matavz en zijn derde in de afgelopen drie duels.
FC Groningen ging uiteraard op zoek naar de beslissende tweede treffer, maar kwam niet verder dan een gevaarlijke volley van Daley Blind. Bij veel van de overige aanvallen ontbrak de scherpte voor de goal of was de eindpass net niet nauwkeurig. In de slotminuten kwam FC Groningen zelfs nog even onder druk te staan, toen VVV een kansje rook op een punt..
In het laatst kwartier werd  Morten Nordstrand vervangen door Nicklas Pedersen. Net als Nordstrand was ook Fredrik Stenman niet in staat de volle speeltijd vol te maken. Voor hem in de plaats maakte middenvelder Tim Sparv zijn officiële debuut voor FC Groningen. Mike Zonneveld schoof daarom door naar de linksachterpositie.
Al met al de gewenste uitkomst voor FC Groningen met drie punten en daarmee een groter gat richting de nummer 10 van de ranglijst. In de resterende acht wedstrijden zal de FC deelname aan de play-offs veilig willen stellen en daarvoor zal het komende zaterdag in Breda willen afrekenen met directe concurrent NAC, dat momenteel één punt meer heeft dan FC Groningen. Een week later is Roda JC als eerste club in Euroborg te gast op de nieuwe, nog  aan te leggen grasmat.
Daley Blind
Daley Blind was ontzettend goed tegen VVV, door de afwezigheid van Danny Holla, stond hij deze wedstrijd op het middenveld en dat beviel hem uitstekend. Blind lijkt zich op iedere positie in het team van Jans op zijn plek. Het spel van FC Groningen was in de eerste helft enigszins slordig, maar de mannen van Jans probeerde wel te voetballen. Blind: “Op zo’n veld is dat lastig en weet je dat de bal soms kan hobbelen. In de eerste helft had ik samen met Mike Zonneveld-red. de opdracht het spel te verdelen. Dat ging moeilijk en ik had het gevoel dat we de bal vaker konden krijgen. In de tweede helft moest ik vooral de hoeken induiken. Daardoor kwam er af en toe gevaar.”

Tim Sparv
Tim Sparv maakte afgelopen week, na lang blessureleed, zijn rentree in de ploeg als invaller voor Fredrik Stenman.  “Dat geeft natuurlijk een goed gevoel. En ik kan zeggen dat ik alleen nog maar met FC Groningen heb gewonnen,” lachte de Fin. Tim was blij met zijn eerste minuten in de Eredivisie, maar de wedstrijd was volgens hem niet van hoogstaand niveau. Een slecht veld en veel vechtvoetbal. Op het laatst kregen we het nog moeilijk en dan moesten we eigenlijk slimmer de hoeken opzoeken.
Tim  hoopt dat hij in de komende tijd van waarde kan zijn voor zijn nieuwe club. “Natuurlijk maakte ik gewoon deel uit van de selectie, maar het gevoel is nu wel anders. Het is prettig dat je de jongens in het veld nu ook kan helpen.
Uiteraard liepen er weer een aantal leden van de Junior Club mee in de Line-up:
Robin Anema, Nick Bakker, Duncan Bakker, Jarne Blaauw, Marco Blauw, Julian Fluks, Mike Jagers, Reiny Toxopeus, Mees Voorintholt, Frank Werkman en Sven Werkman.
Referee-escort:
Robert Braad, Jorn Ewout Brink en Douwe Brinkhorst.

Shoot-out:
Merijn Binnekam, Miquel Korte, Steven Krijnen  en  Bart Sportel.
Opstelling FC Groningen
Van Loo; Hiariej, Sankoh, Granqvist, Stenman (78’ Sparv); Lovre, Zonneveld, Blind, Enevoldsen; Nordstrand (74’ Pedersen), Matavz.
Rest bank: Nienhuis, Ajilore, Koç, Werkman, Olijve.
Opstelling VVV-Venlo
Begois; De Regt, Verdellen, Nkume, Timisela, Leemans, Garcia, Auassar, Viana (81’ Dadda), Uchebo (34’ Boymans; 68’ Van Dessel), Ahahaoui.
Rest bank: Kuijpers, Fleuren, Takak, Drost.
Toeschouwers: 21.758
Scores: 70’ Matavz 1-0

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard