FC Groningen wint van De Graafschap.

Maandag 11 april 2016 om 15:17

FC Groningen heeft zondagmiddag in een uitverkocht Euroborg met 3-1 gewonnen van De Graafschap. FC Groningen kwam al vroeg op 0-1 achterstand, maar wist dit om te keren in het vervolg van de wedstrijd.

FC Groningen begon de wedstrijd erg zwak. De Graafschap ging juist scherp van start en kreeg binnen een minuut al een hoekschop. Deze werd over het doel van Padt gekopt. Acht minuten later was het toch raak voor De Graafschap. Doelman Sergio Padt werd verrast door een schot in de korte hoek: 0-1.
In de 37e minuut werd een overtreding gemaakt op Simon Tibbling. Rasmus Lindgren ging net als een week eerder (wedstrijd tegen ADO Den Haag) achter de bal staan en schoot op schitterende wijze de 1-1 binnen.
In het begin van de tweede helft zijn er een aantal kansen voor FC Groningen, maar pas in het laatste kwartier van de wedstrijd gaat er weer een bal het net in.
Oussama Idrissi viel goed in; hij gaf een voorzet op Maduro, die kopte de bal via de lat en de rug van de doelman Jurjus over de doellijn: 2-1.
Idrissi bekroonde zijn goede invalbeurt met een goal. Na een pass van Sorloth schoott Idrissi vanaf rechts keihard diagonaal binnen. Hij bepaalde hiermee de eindstand op 3-1.
Groningen stijgt met deze overwinning weer een plekje op de ranglijst en staat nu op de tiende plek. Er staan nog vier speelronden op het programma, met als eerst de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De wedstrijd vindt komende zaterdag 16 april plaats in Rotterdam. Aanvang van de wedstrijd is 19.45 uur.
Voorafgaand aan de wedstrijd liepen 14 Junior Club leden met een spelers, scheids- of grensrechter het veld op. Dit waren: Hugo Noppers, Daisy te Veld, Nick van der Werf, Joachim Vreeken, Stijn Harkema, Niek van Bolhuis, Stijn Tiekstra, Jelmer Brouwer, Hessel Hillebrands, Bram van Kalsbeek, David Hammenga, Leon Elting, Lillian Elting.
In de rust van de wedstrijd streden 4 GWB-leden tijdens de eerste halve finale van de Gasunie Shoot-Out. Dennis Koning, Bas Bentem, Robin Jager en Sander van Hoorn hebben hun best gedaan. Sander was diegene die de meeste punten wist te behalen. Hij gaat door naar de finale die wordt gespeeld tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.