FC Groningen wint ruim in Limburg van Fortuna.

Zaterdag 27 november 2021 om 20:39

FC Groningen heeft zaterdagavond met ruime cijfers gewonnen op bezoek bij Fortuna Sittard. Bij rust stond de Trots van het Noorden met 2-1 voor door een doelpunt van Cyril Ngonge en een eigen goal van George Cox. Na de pauze scoorden Daleho Irandust en Jørgen Strand Larsen voor de FC. Mats Seuntjens had de Groningers in de eerste helft op achterstand gezet. Elias Olsson maakte in de slotfase zijn competitiedebuut voor de club.

goal ngonge

Spits Jørgen Strand Larsen keerde in Sittard terug op het veld waar hij vorig seizoen zijn eerste twee FC-treffers maakte. Bart van Hintum was toen twee keer de aangever en in de beginfase van de editie van dit jaar was het duo wederom betrokken bij de eerste kans. Een lange bal van de linksback werd ineens op de slof genomen voor de Noorse spits, maar Strand Larsen raakte de bal niet vol genoeg om het keeper Yannick van Osch echt moeilijk te maken.

FC Groningen kreeg enkele mogelijkheden en speelde met positieve energie, maar moest halverwege de eerste helft een tik verwerken. Mats Seuntjens schoot van grote afstand raak, 1-0. De Trots van het Noorden rechtte direct de rug en kwam vijf minuten later op gelijke hoogte. Net als vorige week was Wessel Dammers aangever. Zijn afgemeten voorzet werd door topscorer Cyril Ngonge ingekopt, 1-1.

Het gaf de FC energie om nog voor rust de wedstrijd om te draaien en kreeg vlak voor de pauze loon naar werken. Een voorzet van Ngonge vanaf rechts werd door George Cox aangeraakt en in het eigen doel gewerkt, 1-2.

juichen

Het lekkere gevoel van vlak voor rust, kreeg enkele minuten in de tweede helft een positief vervolg. Laros Duarte schoot na vijf minuten spelen hard op het doel, waarna Van Osch de bal niet kon klemmen. Daleho Irandust reageerde alert op de rebound en schoot raak, 1-3.

Mo El Hankouri moest na ruim een uur spelen een stevige tackle incasseren van Roel Janssen, wat de verdediger van Fortuna Sittard rood opleverde. De Groningse captain verbeet de pijn en kon gelukkig verder spelen.

Ook spits Strand Larsen deed een duit in het zakje. De Noor maakte voor de derde wedstrijd op rij een goal voor de FC. Uiterst koel schoof Strand Larsen tien minuten voor tijd de 1-4 langs de keeper nadat hij werd vrijgespeeld via een steekbal van Irandust. Direct na de treffer zorgde keeper Peter Leeuwenburgh met een uitstekende redding dat de thuisploeg het duel niet weer spannend kon maken.

Trainer Danny Buijs gunde verdediger Elias Olsson in de slotfase van het duel een invalbeurt waarmee de Zweed zijn competitiedebuut maakte voor de FC. Na ruim 90 minuten voetbal stapte de Trots van het Noorden met een ruime 4-1 overwinning de bus in terug naar het mooie Groningen.