FC Groningen wint eerste thuiswedstrijd met Zweedse doelpunten.

Donderdag 18 september 2008 om 13:57

Afgelopen zondag speelde FC Groningen haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. De wedstrijd was niet erg spannend, maar FC Groningen wist met goed voetbal de overwinning binnen te slepen. De doelpuntenmakers waren Andreas Granqvist en Marcus Berg.

In de zomer is er in Euroborg hard gewerkt aan tweeduizend extra zitplaatsen. Het stadion was voor de wedstrijd tegen Utrecht zo goed als uitverkocht en met tweeduizend extra supporters was de sfeer weer geweldig. Voor Groby was het wel even wennen, want hij moest zich extra uitrekken over de reclame borden om kinderen een hand te geven.
In de eerste helft gingen beide ploegen lange tijd gelijk op. Zowel de spelers van Groningen als de spelers van Utrecht speelden erg fanatiek op balbezit. FC Utrecht kreeg met Simon Cziommer de eerste kans op een voorsprong, maar zijn doelpunt werd afgekeurd op buitenspel. Namens Groningen kreeg de nieuwe aanwinst Garcia als eerste de kans om uit te halen op het doel van Utrecht- keeper Vorm. Maar zijn schot ging hard naast. Niet lang daarna, in de 34ste minuut, was het Andreas Granqvist die met een fantastische slaom iedereen verraste en de bal hard in de linkerbovenhoek van het Utrechtse doel schoot: 1-0. Euroborg ging uit zijn dak na deze geweldige actie van de nieuwe speler in de selectie van Ron Jans. De laatste minuten van de eerste helft werden netjes uitgespeeld en FC Groningen vertrok met een voorsprong naar de kleedkamer.
De tweede helft ging FC Groningen op zoek naar een tweede doelpunt. In de 61ste minuut was er de voorzet van Sepp de Roover waar Marcus Berg zijn hoofd tegen kon zetten: 2-0. Normaal gesproken is er met nog een half uur te spelen tegen Utrecht alles nog mogelijk, maar FC Groningen gaf de wedstrijd niet meer uit handen. Het spel werd wel iets slordiger, maar echt grote kansen werden er niet weggegeven. Goran Lovre was net als Garcia nog wel dicht bij een derde doelpunt, maar de doelman van FC Utrecht wist beide ballen te keren. Het laatste kwartier van de wedstrijd gebruikte Ron Jans om te wisselen. In de 73ste minuut kwamen Matthijs en Andersson in het veld voor Van de Laak en Levchenko en in de 85ste minuut moest Lovre het veld ruimen voor een aantal speelminuten van Powel. Aan de stand veranderde het niets. FC Groningen wint ook haar tweede competitieduel en kan spreken van een goede start.
Opstelling FC Groningen: Luciano, De Roover, Sankoh, Granqvist, Stenman; Ajilore, Van de Laak ( 73’ Matthijs), Levchenko ( 73’ Andersson), Lovre ( 85’ Powel); Berg, Garcia. Rest bank: Van Loo, Svejdik, Holla, Hiariej.

In de rust werd er afscheid genomen van Stef Nijland (PSV) en Mark-Jan Fledderus (Heracles Almelo), die beide jarenlang met hart en ziel voor FC Groningen hebben gevoetbald. Vervolgens was er de eerste ronde van de shoot- out competitie voor leden van de Green- White Bengels. De deelnemers waren: Wesley Regtop, Meinard Klooster, Patrick Braams, Nick Kamst en Leon de Jonge.
Patrick en Leon wisten deze shoot-out te winnen met allebei 3 punten. Gefeliciteerd heren! De leden van de Junior Club die aan de hand van een speler het veld op mochten lopen waren: Joep van de Ven, Tom Holwerda, Sten Frieling, Bouke Possemis, Jesse van Delden, Max Hadders, Sebastiaan Abee, Ruben Staal, Marco Hartenhof, Steffan Boetje en Bart Weishaupt.