FC Groningen voor vijf op een rij tegen ADO

15 maart 2019 / vandaag

FC Groningen speelt zondagmiddag om 14.30 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De Trots van het Noorden heeft een zegereeks van vier duels op rij in eigen stadion. Bovendien is de ploeg al zes duels (uit + thuis) ongeslagen. Ritsu Doan keert terug van een wedstrijd schorsing. De fitheid van Ajdin Hrustic vormt nog een vraagteken.

Trainer Danny Buijs heeft de luxe dat hij over een goed draaiend team beschikt en bovendien verkeren diverse spelers in vorm. “We staan er goed op,” aldus de FC-trainer. “En we hebben als technische staf niet het gevoel veel te moeten veranderen. Nu Ritsu Doan terugkeert, zal er zeer waarschijnlijk één speler uit de basiself van FC Utrecht verdwijnen. We kunnen moeilijk met twaalf spelers op het veld gaan staan,” glimlacht Buijs.

Vorm
Voor zijn schorsing verkeerde de Japanner niet in de vorm die hij eerder bij FC Groningen etaleerde, constateert Buijs. “Of dat komt omdat hij in januari heeft door gevoetbald, weet ik niet,” vertelt Buijs. “Feit is dat Doan gelukkig ook zelfkritisch is en graag beter wil. We hebben hem afgelopen weekend vrij gegeven en hopelijk heeft hem dat goed gedaan. Maar als hij de absolute top wil bereiken, zal hij ook moeten beseffen dat hij dan eigenlijk nooit meer ‘vrij’ heeft.”

Bij FC Groningen ontbreken Django Warmerdam en Jannik Pohl sowieso, vanwege blessures. Warmerdam trainde al wel weer twee dagen volledig mee met de selectie. Pohl volgt een individueel programma op het veld. Ajdin Hrustic was vrijdag ziek en zijn inzetbaarheid voor zondag vormt een vraagteken.

Kans
Over tegenstander ADO Den Haag zegt Buijs: “Ze hebben een fysieke ploeg met veel dreiging en creativiteit van El Khayati en Becker. En de fysieke kracht van spelers als Kanon, Necid en Immers. Maar als wij het niveau van onze afgelopen thuiswedstrijden halen, hebben we absoluut een kans om zondag te winnen.”

“We zullen en willen zelf het initiatief hebben en van ons wordt gevraagd dat we leuk en attractief voetbal spelen. Als ADO compact speelt, betekent dit dat wij spelers moeten opstellen die goed in de kleine ruimte uit de voeten kunnen. Met dezelfde speelwijze kunnen we op diverse posities andere accenten leggen, door daar een andere speler op te stellen. We hebben de luxe dat we van week tot week andere keuzes kunnen maken. Dat komt in april met midweekse programma’s ook alvast goed van pas.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws