FC Groningen Voetbalkamp brengt Ricky stapje dichter bij haar droom

1 juli 2020

Het FC Groningen Voetbalkamp biedt in de aankomende zomervakantie jonge spelers en speelsters veel voetbalplezier. Jongens en meisjes zijn van harte welkom om zich aan te melden voor een week vol plezier en werken aan de voetbalskills. Ricky Wolthuis doet dit jaar voor de tweede keer mee. Mede door de eerdere voetbalactiviteiten van Trainen als een Prof waaraan ze deelnam, droomt ze ervan om later op hoog niveau te voetballen. 

Ricky Wolthuis 1

Ricky Wolthuis is dertien jaar oud en voetbalt bij VV Gorecht. Ze voetbalt vanaf haar tiende en gaat na de zomervakantie naar de Topsport Talentschool in Groningen. Haar voetbaltalent ontwikkelt zich in rap tempo, mede door de actieve deelname aan diverse voetbalactiviteiten van FC Groningen. Zonder aarzelen schreef ze zich dan ook wederom in voor het FC Groningen Voetbalkamp.
 
Goed georganiseerd
“Ik heb al vaak meegedaan met verschillende voetbalactiviteiten die door FC Groningen worden georganiseerd en vorig jaar voor het eerst met het FC Groningen Voetbalkamp,” vertelt Ricky. “Het is altijd super goed georganiseerd en het zijn leuke trainingen. De trainers laten je hard werken, zonder dat ze streng zijn. Ze geven je duidelijke tips over wat je beter kunt doen. Er is veel persoonlijke aandacht waar je echt veel aan hebt.”
 
De diversiteit in de trainingsvormen tijdens het FC Groningen Voetbalkamp spreekt Ricky enorm aan. “Er zijn verschillende thema’s waaraan namen van spelers zijn gekoppeld. Dat is leuk! We hebben zes weken zomervakantie, waarin je niet altijd wat te doen hebt, daarom is het leuk om een week lang met een leuke groep kinderen training te krijgen van FC Groningen-trainers.”
 
Droom
Naast de trainingen worden er door de club ook vele van andere activiteiten georganiseerd. Zo komen er spelers van FC Groningen langs en gaat de groep op bezoek in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Dat laatste maakte vorig jaar veel indruk op Ricky.

“We hebben langs het hoofdveld gestaan en in de spelerstunnel. Je komt op plekken waar je normaal gesproken niet kunt komen. Mijn droom is om later op heel hoog niveau te voetballen. Toen we in de spelerstunnel stonden, begon het wel te kriebelen, iedere zaterdag uit zo`n tunnel het veld op komen, lijkt me echt cool.”
 
Dribbelen en versnellen
Ricky merkt dat er tegenwoordig steeds meer meisjes gaan voetballen, al bestaat het deelnemersveld van de kinderen die zich opgeven voor het FC Groningen Voetbalkamp voornamelijk uit jongens. “Dat maakt me niet zoveel uit, ik voetbal bij Gorecht ook samen met jongens. Vooral in het dribbelen en het versnellen met de bal heb ik veel geleerd van de eerdere trainingen bij de FC. Je leert veel en de oefeningen die zijn bedacht zijn ook nog eens hartstikke leuk!”
 
Aanmelden
Wil jij net als Ricky meedoen met het FC Groningen Voetbalkamp? Meld je dan snel aan voor één van de weken in de zomervakantie via: www.fcgroningen.nl/voetbalkamp

Voetbalkamp2020rodenuitverkocht

Laatste nieuws