string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen-vertegenwoordigers in actie op WK.

Dinsdag 15 juni 2010 om 14:45

In de 285ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op het vastgestelde competitieschema, meldt hij de afsluiting van het seizoen bij de jeugd en laat hij zijn licht schijnen over de eerste WK-dagen.

“In deze periode staan alle schijnwerpers gericht op het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. Hoewel FC Groningen mondiaal gezien natuurlijk geen grote club is, zijn we toch zeer goed vertegenwoordigd op het grootste voetbalpodium dat er bestaat. Onze clubtopscorer Tim Matavz kwam afgelopen zondag weliswaar niet in actie voor zijn land, maar vanaf de bank zag de spits wel hoe Slovenië de openingswedstrijd in groep C met 1-0 won van Algerije.”
Enevoldsen
“Gisteren (maandag – red.) was FC Groningen nadrukkelijker in beeld tijdens de wedstrijd Nederland – Denemarken. Toch wel verrassend, maar daardoor niet minder leuk, was de basisplaats van Thomas Enevoldsen bij de Denen. De vleugelspeler van FC Groningen schreef met zijn optreden geschiedenis, want hij is de eerste voetballer die in dienst van FC Groningen een WK-duel heeft gespeeld. Hoewel het 2-0 voor Oranje werd, hebben wij Enevoldsen met zijn optreden gefeliciteerd.”
Hesp
“Na afloop van de gewonnen openingswedstrijd van het Nederlands elftal konden we zien hoe keeperstrainer Ruud Hesp deelde in de vreugde over de zege. Hesp is de derde vertegenwoordiger van FC Groningen op het WK in Zuid-Afrika. Wij kregen van een supporter de vraag voorgelegd of de club voor Hesp ook een WK-vergoeding krijgt, net zoals voor de spelers Matavz en Enevoldsen. Dit is niet het geval.”
“Bij de komst van Ruud Hesp naar Groningen was hij al lid van de technische staf van Oranje. Een van de voorwaarden voor hem om in Groningen aan de slag te gaan, was het kunnen blijven uitoefenen van zijn functie bij het Nederlands elftal. Wij hebben dit geaccepteerd, ook al omdat wij als FC Groningen kunnen profiteren van de kennis en ervaring die Hesp op het hoogste voetbalniveau opdoet. Onlangs heeft Hesp echter een nieuwe overeenkomst afgesloten met de KNVB en daarbij hebben wij bedongen dat wij van de voetbalbond een vergoeding krijgen voor elke dag dat de KNVB een beroep op Hesp doet. Dit houdt in dat wij vanaf komend seizoen, dus pas na het WK, voor alle activiteiten van Hesp bij Oranje een dagvergoeding zullen gaan krijgen.”
Competitieschema
“De KNVB heeft het definitieve competitieschema bekend gemaakt. Zoals te verwachten viel, start FC Groningen de Eredivisie in het seizoen 2010/2011 met een thuiswedstrijd tegen Ajax. Het bezwaar dat wij bij de KNVB hadden aangetekend tegen de aangekondigde vaststelling van dit duel op zondag 8 augustus, kon niet worden gehonoreerd. Wij hadden de KNVB met klem verzocht te zoeken naar een andere tegenstander tijdens de eerste competitieronde, zodat onze supporters en sponsors vanwege de vakantieperiode in Noord-Nederland niet voor het tweede jaar op rij gedupeerd zouden worden met het mogelijk missen van één van de meest aansprekende wedstrijden van het seizoen. De KNVB heeft ons in het overleg over het competitieprogramma toegezegd voor volgend seizoen nadrukkelijk rekening te zullen houden met de vakantieperiode in het noorden en de vaststelling van het competitieschema.”
Aanvangstijden
“Op een ander gebied hebben wij voor onze supporters wel direct succes kunnen boeken. Vorig seizoen stond de aftrap bij de verre uitwedstrijden tegen VVV-Venlo en Roda JC om 20.45 uur geprogrammeerd. Hierdoor keerden onze supporters, die deze duels bezochten, pas ver na middernacht weer thuis. Wij hebben in het overleg van vorige week dan ook gepleit voor een zo vroeg mogelijk aanvangstijdstip van deze wedstrijden op zaterdag in Limburg. Dit is gehonoreerd. Het uitduel met VVV-Venlo begint al om 18.45 uur. Bij Roda JC kan op zaterdag, in verband met de beschikbaarheid van de parkeerterreinen rond het stadion, niet eerder dan 19.45 uur worden afgetrapt. Maar ook dat is in ieder geval al een uur vroeger dan in voorgaande seizoenen regelmatig het geval was. Klik hier voor het volledige competitieschema van FC Groningen in het seizoen 2010/2011.”
Seizoenkaarten
“Vandaag (dinsdag – red.) is gestart met de verkoop van de resterende seizoenkaarten aan supporters op de reservelijst. Een tweede lichting belangstellenden is hiervoor per brief aangeschreven. Een deel kan tot en met morgen (woensdag – red.) terecht bij de Supportersbalie voor de aanschaf van een vaste plek in Euroborg voor volgend seizoen, een ander deel is voor donderdag en vrijdag uitgenodigd.”
“Dezer dagen sluit de jeugdopleiding van FC Groningen het seizoen af. Vanavond (dinsdag – red.) is in de ABN AMRO Business Corner een ouderavond voor de verzorgers van onze spelers uit de A-, B- en C-jeugd. Morgenavond (woensdag – red.) komen alle medewerkers van de jeugdopleiding in de Hattrick’s Pub bijeen voor een gezamenlijke afsluiting van het seizoen. Ondergetekende zal het gezelschap hierbij toespreken.”
Verkiezingen
“Met de mededeling dat vorige week woensdag 518 mensen in de bestuurskamer van Euroborg hun stem hebben uitgebracht in het kader van de verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer van de Staten-Generaal, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard