FC Groningen verslaat De Graafschap in snikheet Silvolde.

Dinsdag 24 juli 2018 om 21:42

FC Groningen heeft dinsdagavond in het Gelderse Silvolde de oefenwedstrijd tegen De Graafschap met 3-1 gewonnen. Na FC Emmen was de opponent uit Doetinchem de tweede Eredivisionist in deze voorbereiding. Bij rust was de stand 0-2. Voor FC Groningen scoorden Michael Breij, Django Warmerdam en Mateo Cassierra.

Trainer Danny Buijs had 22 beschikbare spelers meegenomen naar de Achterhoek. Op reservedoelman Kevin Begois en beloftespeler Daniel Bouman na kregen alle spelers speeltijd in het snikhete Silvolde. Sergio Padt, Samir Memisevic, Amir Absalem, Mimoun Mahi en Ajdin Hrustic waren achtergebleven in Groningen.

Ondanks de warmte begon FC Groningen zeer voortvarend aan het duel met de Superboeren. Michael Breij vuurde al na drie minuten een schot op het doel van voormalig FC’er Agil Etemadi en zag zijn poging over vliegen. Enkele minuten later was het wel raak voor Breij. Een lange pass van nieuweling Jeffrey Chabot werd goed ingeschat en afgemaakt door Breij, 0-1.

Precies halverwege de eerste helft werd er tijd ingelast voor een drinkpauze en moest de doelpuntenmaker de strijd staken vanwege een blessure. Mateo Cassierra kwam Breij vervangen. De Graafschap was vijf minuten later via oud-Groninger Stef Nijland voor het eerst gevaarlijk met een schot over het doel.

FC Groningen kwam na ruim een half uur spelen wederom tot scoren. Ritsu Doan legde de bal na een prachtige combinatie met Tom van Weert panklaar voor Django Warmerdam, die de voorsprong verdubbelde, 0-2. Dit was tevens de ruststand, want Nijland had vlak voor de rust de aansluitingstreffer op de schoen, maar miste het doel.

Na de pauze kwamen er acht andere spelers op het veld bij FC Groningen. Doelman Jan Hoekstra bleef staan, evenals de eerder ingevallen Mateo Cassierra en middenvelder Ludovit Reis. In de tweede helft was het echter De Graafschap dat goed begon. Jordi Thomassen kon tien minuten in de tweede helft van dichtbij binnen schieten, 1-2. Na een uur spelen kreeg ‘de thuisclub’ een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar stond doelman Hoekstra goed op te letten.

FC Groningen kreeg een kwartier voor tijd twee goede kansen om de voorsprong uit te breiden. Eerst was het de diep gestuurde Uriel Antuna die de keeper op zijn weg vond en in dezelfde minuut redde de doelman fraai op een vrije trap van Mendes Moreira. De ploeg van trainer Buijs scoorde nog wel. Mateo Cassierra mocht vijf minuten voor tijd aanleggen vanaf de stip na hands in het strafschopgebied. De Colombiaan schoof de bal vanaf elf meter rustig in de hoek en zette de 1-3 eindstand op de borden.

De Trots van het Noorden speelt zondag 29 juli de volgende oefenwedstrijd. De Duitse Bundesligaclub Werder Bremen is dan te gast in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Het duel begint om 14.30 uur.

Scores: 9’ Breij (Chabot) 0-1, 32’ Warmerdam (Doan) 0-2, ’55 Thomassen 1-2, ’85 Cassierra (strafschop) 1-3.

Opstelling eerste helft: Hoekstra; Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Warmerdam; Reis, Jenssen, Drost, Doan; Breij (23’ Cassierra), van Weert.

Opstelling na rust: Hoekstra; Sopacua, Kramer, Ploem, Wouters; Postma, Van de Looi, Reis; Mendes Moreira, Cassierra en Antuna.