FC Groningen verkoopt De Leeuw aan Willem II

10 augustus 2022

FC Groningen heeft met Willem II overeenstemming bereikt over een directe overgang van Michael de Leeuw naar Tilburg. De 35-jarige spits had in Euroborg nog een doorlopend contract tot de zomer van 2023. De in het Brabantse Goirle – onder de rook van Tilburg – geboren spits tekent een tweejarig contract bij Willem II. De Leeuw doorliep de jeugdopleiding van de Tilburgers.

Michael de Leeuw kwam in twee periodes in totaal tot 171 wedstrijden voor FC Groningen. Hij scoorde daarin 61 keer voor de Trots van het Noorden. In mei 2015 was de aanvaller een belangrijke schakel in het team dat de KNVB-beker won, de tot nu toe enige tastbare hoofdprijs in de clubgeschiedenis van FC Groningen.
 
Perspectief
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen licht de verkoop van De Leeuw aan Willem II als volgt toe: “Vorig seizoen was Michael nog veelal basisspeler. Dit seizoen vullen we de posities voorin anders in en daarbij is Michael niet de eerste optie. We hebben daarover de afgelopen periode diverse gesprekken met elkaar gevoerd, waarbij Michael de wens had om meer perspectief te hebben op speeltijd. Dat konden wij hem niet direct bieden en dit heeft er toe geleid dat wij onder onze voorwaarden bereid waren mee te denken over een transfer. Met Willem II hebben we hierover overeenstemming weten te bereiken.”

Verdiensten
Fledderus is De Leeuw erkentelijk voor alle jaren dat de aanvaller de groen-witte clubkleuren heeft verdedigd en sluit daarom voor de toekomst niets uit. "Wij willen Michael heel hartelijk danken voor zijn inspanningen bij FC Groningen, waarbij wij ons goed realiseren dat hij over twee periodes bij de club grote verdiensten heeft gehad voor FC Groningen, onder meer als bekerwinnaar. Met meer dan zestig goals voor FC Groningen is zijn inbreng in al die jaren aanzienlijk geweest. Wij wensen hem dan ook nog heel veel succes in het verdere verloop van zijn carrière. En we hebben afgesproken dat als Michael na zijn actieve carrière terugkeert naar Groningen, wij een kop koffie gaan drinken om te kijken of we in de toekomst nog iets voor elkaar kunnen betekenen.”

20220624LOPPERSUMGRONINGEN037

Laatste nieuws