FC Groningen trapt 25e speelronde Eredivisie af in Tilburg

26 februari 2020 / vandaag

FC Groningen trapt aanstaande vrijdagavond Eredivisiespeelronde nummer 25 af op bezoek bij Willem II uit Tilburg. De Trots van het Noorden neemt het als nummer 8 van de ranglijst op tegen de nummer 5. Het verschil tussen beide ploegen is zes punten. Het duel in Tilburg wordt vrijdag 28 februari afgetrapt om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Richard Martens.

FC Groningen pakte vier overwinningen in de laatste zeven ontmoetingen op bezoek bij Willem II. De Trots van het Noorden verloor zelfs slechts een keer in Tilburg sinds 2010. Afgelopen seizoen zorgden goals van Kaj Sierhuis en Django Warmerdam voor de 2-1 winst. Toch is het duel met Willem II in Brabant een traditioneel lastige wedstrijd.
 
Sepp De Roover
FC Groningen ging in de periode tussen 1993 en 2007 dertien keer achtereen onderuit in Tilburg. De Trots van het Noorden won in de editie van 3 maart 2008 eindelijk weer eens op bezoek bij Willem II door een 1-0 achterstand in de slotfase van het duel om te buigen tot een 2-1 overwinning. Willem II’er Thomas Baelum verschalkte in de laatste tien minuten van de wedstrijd, onder druk van aanvaller Berry Powel, zijn eigen doelman. Verdediger Sepp De Roover maakte een paar minuten later de winnende. Een samenvatting van dat duel is hieronder te zien.

Scheidsrechter Martens
FC Groningen treft Willem II aankomende vrijdag voor de 41ste keer op Tilburgse bodem. Net als de editie van vorig jaar, dat dus door de FC werd gewonnen, staat de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Richard Martens. De arbiter leidt voor de vierde keer een duel van FC Groningen.
 
Martens wordt in Tilburg geassisteerd door Joost van Zuilen en Maarten Ketting. De vierde official voor deze wedstrijd is Robin Gansner. Martin van den Kerkhof is de VAR, hij wordt in Zeist geassisteerd door Ralf van Vlokhoven. Het duel tussen Willem II en FC Groningen wordt aanstaande vrijdag, 28 februari, om 20.00 uur afgetrapt.

Richard Martens
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws