FC Groningen tegen Ajax zonder Suslov

1 april 2022

FC Groningen speelt zaterdagmiddag om 16.30 uur de competitiewedstrijd tegen Ajax. Het duel met de regerend landskampioen en huidige koploper in de Eredivisie wordt gespeeld in een uitverkochte Euroborg. In de clash met de Amsterdammers moet de Trots van het Noorden Tomas Suslov missen wegens een blessure. Daleho Irandust is een twijfelgeval voor de wedstrijdselectie van hoofdtrainer Danny Buijs.

10

FC Groningen ging de interlandperiode in met een knappe 1-3 zege op FC Utrecht. De ploeg van Buijs nestelde zich hierdoor steviger op de achtste plaats van de ranglijst, een plek die na 34 competitieronden recht geeft op deelname aan de play-offs om een Europees ticket. De hoofdtrainer van FC Groningen is niet bezig met die competitiestand.
 
Pas in de laatste fase van het seizoen, als de prijzen worden verdeeld, heeft het volgens Buijs zin naar de Eredivisierangllijst te kijken. Daarvoor moeten de wedstrijden één voor één worden aangevlogen met als doel een resultaat te halen.
 
Zo ook zaterdagmiddag tegen Ajax. Geen gemakkelijke opgave, weet ook Buijs. “Van Ajax is het bekend: een ploeg die al langer samen is, met ook veel individuele kwaliteiten. We hebben een topdag nodig, maar er liggen altijd kansen. We gaan spelen in een sfeervol stadion, een vol huis, dus er ligt een mooie uitdaging op ons te wachten. Met een volle Euroborg willen we boven onszelf uitstijgen.”
 
Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met koploper Ajax. De competitiewedstrijd in speelronde 28 staat zaterdagmiddag in Euroborg vanaf 16.30 uur onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Laatste nieuws