FC Groningen strijdend ten onder in Amsterdam.

Zaterdag 28 september 2019 om 21:52

FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Ajax met 2-0 verloren. Doelpuntenmakers aan de kant van de Amsterdammers waren Lisandro Martinez en Klaas-Jan Huntelaar. De goals werden gemaakt in het laatste kwartier van de wedstrijd. Groningen stond toen net met tien man nadat Django Warmerdam zijn tweede gele kaart ontving vanwege het -volgens de scheidsrechter- nemen van te veel tijd bij een spelhervatting.

Zeefuik

FC Groningen startte met dezelfde basisopstelling als in de laatste twee duels. Gabriel Gudmundsson en Nicklas Strunck keerden terug in de wedstrijdselectie na blessures. Er werd niet gescoord in de eerste helft, al waren er voldoende mogelijkheden.

Quincy Promes en Dusan Tadic schoten namens Ajax meerdere malen naast het Groningse doel. Hakim Ziyech vond doelman Sergio Padt op zijn weg, terwijl Bart van Hintum een bal van Donny van de Beek van de lijn haalde. Groningen werd vanuit de omschakeling twee keer erg gevaarlijk.

Een strakke bal van Van Hintum, na ruim 20 minuten spelen, eindigde via Ramon Pascal Lundqvist bij Django Warmerdam die hard uithaalde met links. Zijn inzet ging over het doel. Vlak voor rust kwam de FC er razendsnel uit door de bal snel van voet tot voet te laten gaan. Deyovaisio Zeefuik stond aan het einde van de counter en schoot op de vuisten van keeper André Onana.

De tweede helft bleef de druk van Ajax op het Groningse doel aanzienlijk, maar de Trots van het Noorden hield het eerste half uur van de tweede helft prima stand. Aanvallend kon de FC weinig tegengas geven, al schoot Charlison Benschop in de 68ste minuut nog een keer hard tussen de palen.

Scheidsrechter Bjorn Kuipers stuurde Django Warmerdam na 73 minuten spelen met rood van het veld. De middenvelder kreeg zijn tweede gele kaart nadat hij, in de ogen van de arbiter, te veel tijd had genomen bij een spelhervatting. Met tien man was het verzet van FC Groningen gebroken. Martinez schoot drie minuten na de rode kaart van grote afstand raak en weer drie minuten na de 1-0 verdubbelde Klaas-Jan Huntelaar de score, 2-0. Zodoende ging FC Groningen uiteindelijk strijdend ten onder tegen de landskampioen.

Aanstaande vrijdag speelt de FC in het eigen Hitachi Captial Mobility Stadion tegen RKC Waalwijk. Aftrap van dat duel is aanstaande vrijdag 4 oktober om 20.00 uur.