string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen start met gelijkspel.

Vrijdag 21 mei 2010 om 21:30

Op het Eurovoetbaltoernooi is FC Groningen in stadion Euroborg begonnen met een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Porto.

FC GRONINGEN 0-0 FC PORTO
De eerste wedstrijd op het Eurovoetbaltoernooi leverde geen doelpunten op. In stadion Euroborg eindigde het treffen tussen FC Groningen en FC Porto voor 1.250 toeschouwers in een puntendeling. Toch liet de ploeg van trainer Peter Moltmaker een behoorlijk goede indruk achter. Afgezien van de openingsfase waren het de Groningers die het spel met verzorgd voetbal probeerden te maken. Echt hele grote kansen leverde dat niet op maar de afstandsschoten waren wel gevaarlijk. Binnen een kwartier namen Yoell van Nieff, Hilal Ben Moussa en Luis Pedro da Silva Fereira het Portugese doel onder vuur. Vlak na rust schoot Yoell van Nieff de bal rakelings voorlangs. De Groningse verdediging liet af en toe wel een steek vallen maar doelman Stefan van der Lei trad meerdere malen attent op. In de slotminuut miste een schot van Tigran Gazarjan kracht terwijl aan de andere kant zomaar een treffer voor Porto had kunnen vallen. Eerst nam de arbiter een voortreffelijke beslissing door een Portugese schwalbe te bestraffen met een gele kaart. Even later verrichte doelman Van der Lei op een hard schot zijn beste redding van de avond.
Opstelling FC Groningen: Stefan van der Lei, Luis Pedro da Silva Fereira, Ron Janzen, Lucas Bijker, Hilal Ben Moussa, Henk Bos, Yoell van Nieff, Paulo Francisco, Tigran Gazarjan, Alexander Vogel (36.Bryan Inge) en Pandu Scholte Albers.
Enkele spelmomenten uit deze wedstrijd zijn te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
Overige uitslagen vrijdagavond:
Poule A
Ajax 1-0 Real Madrid
AZ 1-1 FC Koln
Feyenoord 2-0 RSC Anderlecht
Poule B
FC Groningen 0-0 FC Porto
SC Heerenveen 0-0 Rusland
PSV 2-0 Besiktas
Kijk op www.eurovoetbal.nl voor alle informatie!

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard