FC Groningen speelt in Euroborg gelijk tegen PEC Zwolle.

Vrijdag 03 december 2021 om 22:05

FC Groningen heeft vrijdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle. De Trots van het Noorden kwam in de tweede helft terug van een achterstand. Een eigen goal van Thomas van den Belt leverde een kwartier voor tijd de gelijkmaker op. Mees de Wit had de FC na een kwartier spelen op achterstand gezet.

Ngonge

FC Groningen moest tegen PEC Zwolle helaas voor het eerst dit seizoen de steun van de trouwe supporters in een thuiswedstrijd missen. De Trots van het Noorden leek na tien minuten spelen te scoren via Cyril Ngonge, maar de clubtopscorer werd terug gevlagd vanwege buitenspel. Vlak voor het eerste kwartier verstreek, zette Mees de Wit de FC op achterstand met een hard schot van grote afstand, 0-1.

FC Groningen werd na een half uur spelen voor het eerst gevaarlijk via spits Jørgen Strand Larsen die goed voor zijn man kwam na een voorzet van Bart van Hintum, maar de Noor kwam niet tot scoren. Enkele minuten later vuurde Tomas Suslov hard over het doel van Kostas Lamprou. Aan de andere kant hield keeper Peter Leeuwenburgh zijn ploeg in de race na een goede reflex op een kopbal van dichtbij van Gervane Kastaneer waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de kleedkamers opzochten.

Strand Larsen1

FC Groningen zette in het begin van de tweede helft meer druk op de tegenstander, wat tien minuten na rust een kans opleverde voor Strand Larsen. De spits werd op het laatste moment de voet dwars gezet. De FC zocht veelvuldig de goal van PEC Zwolle op, zonder echt grote kansen te krijgen, maar kreeg een kwartier voor tijd loon naar werken.

De Trots van het Noorden mocht een corner nemen waarna de technische staf vanaf de zijlijn nadrukkelijk coachte hoe de bezetting voor de goal te formeren. De aanwijzingen werden goed opgevolgd waardoor er drukte ontstond voor de neus van keeper Lamprou. De corner belandde bij de eerste paal en werd in eigen doel gekopt door Thomas van den Belt, 1-1.

De thuisploeg kreeg vijf minuten voor tijd weer een hoekschop en wederom werd hetzelfde recept gehanteerd. Deze keer was het Marin Sverko die bij de eerste paal kopte, maar de bal via de tegenstander langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. In blessuretijd werden de bezoekers nogmaals gevaarlijk en kopte Siemen Voet op de lat. Daardoor eindigde het duel in Euroborg in 1-1.