string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen slaat slag met Yttergard Jenssen.

Dinsdag 07 juni 2016 om 09:57

FC Groningen is erin geslaagd Ruben Yttergard Jenssen te contracteren. De 28-jarige middenvelder komt transfervrij over van de Duitse club 1.FC Kaiserslautern. De Noors international tekende dinsdagmiddag bij zijn perspresentatie in Euroborg een overeenkomst voor drie jaar, tot medio 2019.

FC Groningen probeerde al meer dan een jaar om Ruben Yttergard Jenssen naar Groningen te halen. De Trots van het Noorden ziet in de Noor de ideale versterking voor het middenveld. Hij is 37-voudig Noors A-international en heeft 34 jeugdinterlands achter zijn naam staan. Yttergard Jenssen is een allround en zeer ervaren middenvelder. Hij speelde in zijn geboorteland voor Tromsö IL en daarna bij 1. FC Kaiserslautern in totaal 275 wedstrijden in het betaalde voetbal.
International
Yttergard Jenssen kwam met Tromsö IL tot 16 Europese wedstrijden. In de afgelopen drie seizoenen voetbalde de Noor in de Duitse 2. Bundesliga in totaal 81 officiële wedstrijden voor 1. FCK. Hij scoorde daarin 10 keer. De middenvelder maakte zijn debuut voor de nationale Noorse ploeg in de met 2-1 gewonnen oefeninterland tegen Montenegro, op 29 mei 2010 in het Ullevål Stadion van Oslo. Afgelopen zondag was Yttergard Jenssen – evenals FC-spits en landgenoot Alexander Sørloth – invaller bij het oefenduel van Noorwegen in Brussel tegen België.
Duurzame relatie
Manager technische zaken Peter Jeltema is er trots op dat de club erin is geslaagd Yttergard Jenssen te bewegen om voor FC Groningen te komen voetballen. “Als je het hebt over het onderhouden van een duurzame relatie in de voetballerij, dan is het traject rondom de komst van Yttergard Jenssen hiervan hét voorbeeld. Wij hebben heel lang en heel intensief in zijn komst geïnvesteerd. We zijn  uitermate blij dat het ons is gelukt hem naar Groningen te halen. Yttergard Jenssen is een allround, dynamische en zeer ervaren middenvelder. In onze ogen is hij de ontbrekende schakel in de compositie van onze selectie voor het komende seizoen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard