string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen opent maatschappelijk project Playing for Success.

Vrijdag 26 november 2010 om 16:24

Met een symbolisch schot in Euroborg heeft de Braziliaanse keeper Luciano da Silva vandaag het startsein gegeven voor de opening van het Playing for Success leercentrum in de bestuurskamer van FC Groningen.

De skybox op de bovenste verdieping van het stadion wordt op niet-wedstrijddagen omgebouwd tot een leslokaal. FC Groningen biedt hiermee onderpresterende kinderen een aantrekkelijke leeromgeving om schoolprestaties te stimuleren en te verbeteren.
De doelstelling van Playing for Success Groningen is om leerprestaties van kinderen tussen 9 en 14 jaar te verbeteren door ze op vrijwillige basis een naschools programma aan te bieden in een motiverende en uitdagende omgeving. Playing for Success noemt dat ‘Leren met een WOW-factor’. Het nieuwe leercentrum in de bestuurskamer van Euroborg zal op termijn jaarlijks plaats bieden aan ongeveer vijfhonderd leerlingen, afkomstig uit de laatste twee groepen van het basisonderwijs en de eerste twee klassen van het vmbo, die een programma van tien weken volgen.
“Playing for Success laat kinderen ervaren dat ze wel degelijk kunnen leren en dat leren zinvol is én leuk kan zijn”, zegt projectleider Rolf Veneboer van Playing for Success Groningen. “Het lesprogramma bestaat uit activiteiten, die aan het stadion en het voetbal zijn gerelateerd en bijdragen aan de taal- en rekenontwikkeling en de computervaardigheden van leerlingen. Denk aan het schrijven van een wedstrijdverslag, of het berekenen van toeschouwersaantallen. Dat doen we 10 weken lang, zo’n 2 uur per week. De inhaalslag die ze daarmee maken, heeft grote effecten op hun zelfbeeld en zelfvertrouwen.”
Rob Schuur, voorzitter van het College van Bestuur van initiatiefnemer Noorderpoort: “Playing for Success is een prachtig voorbeeld van hoe sport stimuleert en partijen samenbrengt. Vanaf het begin zetten alle betrokken partijen zich voor 100% in om hier een succes van te maken. Iedereen ziet dat dit een gouden formule is, die alleen maar winnaars kent.”
Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen is blij dat de club opnieuw een maatschappelijk project kan omarmen. “Het betaalde voetbal in het algemeen en FC Groningen in het bijzonder kan niet om haar maatschappelijke verantwoordelijkheden heen.
Playing for Success is een project dat perfect past bij de sociaal-maatschappelijke rol die FC Groningen in Stad en Ommeland speelt. Euroborg, het topsportklimaat en het contact met de voetballers dragen bij aan een omgeving die kinderen uitdaagt, stimuleert en prikkelt tot betere leerprestaties.”
 “Prachtig dat onderpresterende kinderen op zo’n aansprekende wijze bij FC Groningen geholpen kunnen worden”, vindt wethouder Frank de Vries van de gemeente Groningen. Ik ben ervan overtuigd dat door de samenwerking met FC Groningen en de deelnemende scholen ook in Groningen goede resultaten worden behaald.”
Playing for Success wordt in Groningen mogelijk gemaakt door Noorderpoort Regionaal Opleidingscentrum, FC Groningen, Gemeente Groningen, Alfa College, Regionaal Opleidingscentrum, CSG, Christelijke scholengemeenschap, O2G2, Openbaar Onderwijs Groep Groningen, Hanze Hogeschool Groningen en AOC Terra.
Het leercentrum in Groningen is het vijfde in Nederland. Onder regie van onderwijsadviesbureau KPC Groep wil Playing for Success Nederland de komende drie jaar leercentra openen bij alle Nederlandse betaald voetbalorganisaties.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard