string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen op jacht naar plek acht.

Vrijdag 11 maart 2022 om 12:45

FC Groningen speelt morgen (zaterdagavond 12 maart) om 18.45 uur de competitiewedstrijd tegen N.E.C. uit Nijmegen. Het duel in Euroborg is een rechtstreeks gevecht om een plek in het linkerrijtje van de Eredivisie. Bij een zege passeert de Trots van het Noorden N.E.C. op de ranglijst en komt plaats acht nog nadrukkelijker in zicht. Die positie geeft aan het eind van het seizoen recht op deelname aan de play-offs in de strijd om een Europees ticket. De selectie van hoofdtrainer Danny Buijs is op volle sterkte. Alleen de langdurig uitgeschakelde Jan Hoekstra en Radinio Balker ontbreken. Middenvelder Daniël van Kaam en verdediger Neraysho Kasanwirjo zijn nog twijfelgevallen.

Buijs22

FC Groningen behaalde vorig weekend een zwaarbevochten, maar niet onverdiend punt in de Rotterdamse Kuip. Het 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord bevestigde voor spelers en staf de groeiende vorm van de ploeg na de winterstop. “We hebben daarvan een dag kunnen genieten, maar vanaf maandag is de focus weer volledig gericht op N.E.C., want we mogen niet verslappen. We willen door,” klinkt Buijs strijdvaardig.

Revancheren
En reden om het competitieduel met N.E.C. mogelijk lichtzinnig op te pakken is er allerminst. Twee keer eerder dit seizoen verloor de FC van de ploeg uit Nijmegen. In de Goffert ging de uitwedstrijd met 3-0 verloren. En N.E.C. was er eveneens verantwoordelijk voor dat FC Groningen in januari van dit jaar uit het KNVB-bekertoernooi werd geknikkerd, 1-2. “Het waren echter twee totaal verschillende wedstrijden,” blikt Buijs terug. “In Nijmegen hebben we op een korte fase na rust na een slechte wedstrijd afgeleverd en terecht verloren. Het bekerduel was een totaal andere wedstrijd. Daar hebben we bij de twee tegen tegendoelpunten niet goed verdedigd, maar verder veel dingen goed gedaan. Het overwicht wat we in die wedstrijd hadden, hebben we verzuimd in goals uit te drukken. We hebben morgenavond (zaterdag – red.) met een goed gevuld stadion en een uitverkochte Noordtribune een mooie gelegenheid ons hiervoor te revancheren.”

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met N.E.C., waarvoor nog mooie tribuneplekken beschikbaar zijn op de Piet Fransen Tribune en de Koeman Tribune en een vrije kaartverkoop geldt. De competitiewedstrijd in speelronde 26 staat zaterdagavond in Euroborg vanaf 18.45 uur onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk.

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard