string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen onder-23 thuis tegen SV Huizen.

Vrijdag 10 februari 2017 om 15:57

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag om 15.00 uur de thuiswedstrijd tegen SV Huizen op het vertrouwde sportpark Corpus den Hoorn. De ploeg van trainer Alfons Arts staat momenteel zevende op de ranglijst. Tegenstander SV Huizen staat zeventiende en voorlaatste.

Arts waakt in de aanloop naar het duel voor onderschatting op basis van de stand op de ranglijst: “Ik heb het al vaker gezegd: in deze competitie kan iedereen van iedereen winnen. In de eerste competitiehelft hebben we 2-2 gespeeld omdat we te gemakkelijk omgingen met die wedstrijd. Toen waren we niet negentig minuten lang geconcentreerd. Huizen was onlangs nog gelijkwaardig aan koploper FC Lisse en zal hier echt niet heen komen om ons lekker te laten voetballen.”

Grote waarde
Afgelopen weekend zette Groningen met een 4-0 overwinning bij SteDoCo de grootste seizoenszege tot dusver neer. “We zullen moeten laten zien dat die uitslag geen incident is geweest. En morgenmiddag (zaterdag – red.) moeten wij bepalen hoe de wedstrijd verloopt. Gerald Postma en Roland Baas hebben deze week veel met het eerste elftal meegetraind en hebben het goed gedaan. Nu mogen ze, samen met de andere spelers van de selectie, ook weer in een wedstrijd laten zien dat ze van grote waarde zijn voor de onder-23.”

Verloting
De wedstrijd van FC Groningen onder-23 wordt gespeeld op kunstgras. Voorafgaand aan het duel en tijdens de eerste helft van de wedstrijd zamelt FC Groningen onder-15 geld in als bijdrage voor het voetbalweekend dat ze later deze maand in het Engelse Liverpool gaan beleven. Er zijn onder meer warme chocolademelk en broodjes worst te koop en er wordt onder meer een gesigneerd shirt van FC Groningen verloot.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard