FC Groningen onder-23 start derde periode in Harderwijk

17 februari 2017 / vandaag

Zaterdagmiddag gaat FC Groningen onder-23 op bezoek bij VVOG in Harderwijk. Het duel tussen de nummers 8 en 7 van de ranglijst op Sportpark De Strokel start om 14.30 uur. Voor de ploeg van trainer Alfons Arts is het de start van de derde en laatste periode van de Derde Divisie Zaterdag.

Trainer Alfons Arts blikt vooruit op de wedstrijd in de 24ste speelronde van de competitie: “VVOG is een ploeg die uitstekend speelt in de omschakeling. Ze hebben een goede spits: Jeremy de Graaf, één van de topscorers van de Derde Divisie Zaterdag. Het spel is veelal op hem afgestemd. Het is bovendien weer een degelijke, goed georganiseerde ploeg. Vooral in eigen huis proberen ze het spel naar hun eigen hand te zetten, maar ook hebben ze hun kwetsbaarheden. En daarvan zullen wijzelf gebruik moeten maken.”

Verrast
Afgelopen zaterdag verloor de ploeg voor het eerst in 2017 een competitieduel. “Thuis tegen SV Huizen,” kijkt Arts terug, “zaten we het eerste deel van de eerste helft helemaal niet in de wedstrijd. We kregen zelf nog wel wat aardige schotkansen, maar het bleef van onze kant ook ontzettend slordig. Misschien werden we wat verrast door de tegenstander, want het verschil met de wedstrijden tegen SteDoCo, ASWH en DVS’33 was simpelweg te groot.”

Slimmer
Dus moet de Groningen terug naar de basis: “Voor zaterdag tegen VVOG zullen we het voor onszelf vooral weer heel simpel moeten houden. Als we voetballend een keer de oplossing niet vinden, dan misschien maar wat vaker snel de spits inspelen. Daarin zullen we slimmer moeten worden. En zeker niet de kaas van ons brood laten eten. Zaterdag begint de derde en laatste periode van de Derde Divisie Zaterdag. We moeten weer laten zien dat we geleerd hebben van de afgelopen wedstrijd. In strijd, beleving en voetballend moet de ploeg herkennen wat de wedstrijd nodig heeft.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws