string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen onder-23 pakt punt bij ASWH.

Zaterdag 21 januari 2017 om 20:26

Zaterdagmiddag heeft FC Groningen onder-23 een punt gepakt bij ASWH in Hendrik-Ido-Ambacht: 2-2. De ploeg van trainer Alfons Arts stond bij rust met 1-0 voor door een treffer van Gijs Jasper. In de slotfase maakte invaller Tim Waterink de 2-2. Na twintig wedstrijden staat de FC op plek negen van de ranglijst in de Derde Divisie Zaterdag.
 

In de twintigste speelronde van de Derde Divisie trof FC Groningen onder-23 de nummer 4 van de ranglijst, ASWH dat eerder op Corpus den Hoorn met de overwinning aan de haal ging. In Hendrik-Ido-Ambacht kwam de ploeg van trainer Alfons Arts al vroeg aan de leiding. “Een goede corner via Ajdin Hrustic en Robbert de Vos werd door Gijs Jasper binnengeschoten.” Het was de zevende seizoenstreffer van de topscorer van zijn ploeg.

“We bleven daarna compact aan de bal,” blikt de FC-trainer terug. “Zo moesten zij al snel het duel aangaan en konden wij het duel aangaan. Vanuit de tweede bal liggen voor ons kansen in de omschakeling. Maar we waren vandaag te slordig en maakten verkeerde keuzes. Dat was zonde want we hadden in de eerste helft de wedstrijd al naar ons toe moeten trekken en gaven verdedigend ook niks weg.”

De start van de tweede helft werden twee hoekschoppen van de thuisploeg de Groningers bijna fataal. “We kwamen slecht uit de kleedkamer, gaven meteen veel onnodige vrije trappen en corners weg en waren slordig in de eigen zestien. Na de 2-1 zijn we gaan wisselen en namen we het initiatief weer terug. We speelden ver van de goal en de gelijkmaker van Tim Waterink was één van een handvol mogelijkheden in het laatste kwartier.”

“Vorige week hadden we in de slotfase wat geluk aan onze kant,” herinnert Arts zich. “Maar deze keer hadden we juist wat pech met onder meer twee ballen op paal en lat en één vlak naast. Er had vanmiddag meer ingezet, maar de les richting de volgende wedstrijden is dat we beter uit de rust zullen moeten komen. En dat we bij standaardsituaties ook scherper moeten zijn.”

Opstelling FC Groningen onder-23
Borgman; De Leeuw, Amakodo, Baas, Absalem; De Vos (81’ Browne), Bijl, Postma, Zakir (69’ Veldman); Jasper (69’ Waterink), Hrustic.
Rest bank: Heidekamp, Breij, Riksman.

Scores: 7’ Jasper 0-1; 55’ Van Dijk 1-1, 61’ Van Dijk 2-1, 79’ Waterink 2-2.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’