string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen onder-23 pakt eerste uitzege van seizoen.

Zaterdag 05 november 2016 om 18:27

Zaterdagmiddag heeft FC Groningen onder-23 in Capelle met 2-0 gewonnen bij de plaatselijke VV. Door de zege is de ploeg van trainer Alfons Arts gestegen naar plek zes in de Derde Divisie Zaterdag. Beide goals werden gemaakt door Jesper Drost.

In de voorgaande vijf uitduels was FC Groningen onder-23 er diverse keren erg dichtbij, maar in de zesde poging werden dan toch de drie punten gepakt. “Het zou een keer tijd worden,” grapte trainer Arts met een serieuze ondertoon. “Het was een verdiende overwinning.”

In de zevende minuut kwam Groningen op een voorsprong. “Jesper Drost kreeg de bal voor de voeten in de rebound van een schot en maakte de 0-1,” beschreef Arts. “Verdedigend hebben de hele wedstrijd weinig weggegeven, maar aanvallend was er hetzelfde beeld als vorige week. Wel leuk en aardig voetbal, maar in de eindfase slordigheden of toch nog op zoek naar een extra pass.”

Door een omzetting op het middenveld met Gerald Postma kreeg Groningen goed grip op de tegenstander. “Zij speelden vrij snel hun spits in en waren wel geregeld dreigend, maar nooit echt gevaarlijk. De tweede helft hebben we het baltempo opgevoerd en in een rommelige fase, een kwartier voor tijd, besliste Jesper Drost de wedstrijd met een mooie krul van afstand na een kort genomen corner.”

Opgeteld bij de vier thuiszeges en vier puntendelingen heeft FC Groningen onder-23 na twaalf wedstrijden 19 punten en staat het zesde op de ranglijst van achttien ploegen. Komende week komt Almere City onder-23 op bezoek op Sportpark Corpus den Hoorn. Aanvang op zaterdag 12 november is 15.00 uur. Toegang is gratis.

Opstelling FC Groningen onder-23
Van der Lei; Payne (86' De Leeuw), Amakodo (76' Veendorp), Baas, Absalem; Postma, Drost, De Vos; Pozzebon (71' Veldman), Jasper, Hrustic.
Rest bank: Heidekamp, Waterink, Zakir.

Scores: 7' Drost 0-1; 79' Drost 0-2.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard