FC Groningen onder-23 onderuit bij koploper Lisse

10 december 2016

Zaterdagmiddag heeft FC Groningen onder-23 met 2-1 verloren bij koploper FC Lisse. De ploeg van trainer Alfons Arts kwam vlak na de pauze op een 2-0 achterstand, waarna Glenn Bijl de spanning terug bracht. 2-1 was echter de eindstand. Ondanks de nederlaag blijft Groningen zevende in de Derde Divisie Zaterdag.

In de laatste wedstrijd van de ‘heenronde’ was FC Lisse op papier de zwaarste tegenstander van de competitie. Tegen de koploper halverwege de competitie hield Groningen optisch zeer goed stand. “We kregen weer eens de complimenten,” vertelde trainer Alfons Arts. “Maar daar kopen we niks voor. We waren de betere ploeg, maar hebben ons in de omschakeling tweemaal laten verrassen. Bovendien was hun keeper aardig op dreef.”

Restverdediging
In zijn terugblik op de wedstrijd had Arts diverse positieve punten te benoemen: “We begonnen goed en kwamen halverwege de eerste helft eigenlijk uit het niets op achterstand. Een ingooi bij de zestien van Lisse leidde tot balverlies en vervolgens hadden we onze restverdediging niet op orde. Er zullen toch altijd nog vier of vijf spelers moeten zijn die verdediging denken, ook al ben je heer en meester en heb je veel balbezit.”

Terug
Meteen na de pauze was er een soortgelijke situatie die tot de 2-0 leidde. “Nu leidden we balverlies bij een mogelijkheid om zelf een kans te creëren en stonden zij drie combinaties later voor onze goal. Opnieuw te flegmatiek verdedigd. Daarna pakten we het goed op en kregen we diverse kansen. Een mooie aanval via Oussama Idrissi, Robbert de Vos en Glenn Bijl eindigde in de aansluitingstreffer. Maar de verder kansen waren niet aan ons besteed.”

Opstelling FC Groningen onder-23
Van der Lei; Payne, Amakodo, Baas, Absalem; Idrissi, Bijl, Postma (86’ Waterink), Hrustic (71’ Breij); Sørloth, De Vos (76’ Veldman).
Rest bank: Borgman, De Leeuw, Jasper, Zakir.

Scores: 25’ Olsthoorn 1-0; 47’ Van Eeuwijk 2-0, 59’ Bijl 2-1.

Laatste nieuws