string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen onder-23 naar VV Capelle.

Vrijdag 04 november 2016 om 11:45

Zaterdagmiddag 5 november speelt FC Groningen onder-23 de uitwedstrijd tegen VV Capelle. Het is een wedstrijd tussen de nummers 11 (Capelle) en 8 van de ranglijst van de Derde Divisie Zaterdag.

Trainer Alfons Arts is met zijn ploeg nog altijd op zoek naar de eerste uitoverwinning van het seizoen. VV Capelle heeft momenteel 12 punten, vier minder dan Groningen. “Het is weer een ploeg die qua speelwijze weinig geheimen voor ons heeft. Bovendien heeft het eerste elftal van FC Groningen in het bekertoernooi gespeeld bij VV Capelle. En die beelden hebben we uiteraard ook gezien.”

Verbeterpunten
Na de 0-0 van afgelopen week, thuis tegen FC Rijnvogels, heeft Arts diverse verbeterpunten voor zijn eigen ploeg aan de orde laten komen. “We hebben het dan over de scherpte en dreiging voor de goal van de tegenstander. En we moeten zorgen dat we verdedigend de zaken op orde blijven houden. Ze spelen met een spits als aanspeelpunt en met twee flegmatieke buitenspelers. Op het middenveld een creatieve speler en twee controleurs.”

Personele bezetting
Voor de wedstrijd tegen Capelle zijn Michael Breij en Glenn Bijl niet beschikbaar, net als de langdurig geblesseerden Kasper Oldenburger en Mohammed Abdulkarim. De samenstelling van de selectie wordt nog nader afgestemd op vrijdag, na afloop van de laatste training van het eerste elftal. Zaterdagavond speelt het eerste elftal de uitwedstrijd tegen NEC.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard