string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen onder-23 hervat competitie in Ermelo.

Vrijdag 13 januari 2017 om 15:06

Zaterdagmiddag 14 januari om 15.00 uur staat FC Groningen onder-23 tegenover DVS’33 in Ermelo. Een duel tussen de nummers 10 en 9 van de ranglijst in de Derde Divisie Zaterdag.
 

Afgelopen dinsdag won FC Groningen een oefenwedstrijd tegen Be Quick met 3-1, nadat een eerdere confrontatie met Jong Twente was afgelast. “Over de eerste twintig minuten van de wedstrijd was ik tevreden. Daarna kwamen we op achterstand en raakten we de grip wat kwijt, maar in de tweede helft herpakte de ploeg zich. We hebben de accenten teruggezien die we de afgelopen weken hebben gelegd. Ook gaven we na de pauze weinig meer weg en hebben we voldoende gecreëerd.”

Ervaring delen
Nicolo Pozzebon is vertrokken bij de ploeg van Alfons Arts. “Naast de drie langdurig geblesseerde jongens (Kasper, Mo en Keziah) is Iedereen fit en inzetbaar. Glenn Bijl, Roland Baas en Ajdin Hrustic hebben bovendien een helft gespeeld met het eerste elftal tegen Almere. Glenn en Ajdin gingen vervolgens ook mee op het mini-trainingskamp naar Duitsland. Een mooie beloning voor ze en nu is het zaak vol te houden en over langere tijd het niveau te laten zien. En hun ervaring met de rest van de ploeg te delen. Het is in ieder geval duidelijk dat Ernest Faber graag bereid is jonge talenten de kans te geven.”

Tegenstander
Aan het begin van de competitie won FC Groningen onder-23 op Corpus den Hoorn met 2-0 van de komende tegenstander. “Net als in de thuiswedstrijd zullen wij weer onze momenten moeten pakken. Bovendien zullen we goed georganiseerd moeten spelen. We hebben veel aandacht gehad voor het coachen van medespelers en omgaan met positiewisselingen bij de tegenstander.”

“DVS’33 zag net als wij een oefenwedstrijd afgelast en zij oefenden tegen Hoofdklasser CSV Apeldoorn. Ze zijn in de weken voor de winterstop wat anders gaan spelen binnen hun 4-4-2 formatie. Het blijft een goed voetballende ploeg met veel beweging voorop.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard